Пампорово-Мечи чал приема Националния шампионат по спускане през уикенда

Летният сезон в родопския ни курорт продължава до 5 октомври

На 19-20 септември под връх Мечи чал ще се проведе едно от най-важните и очаквани събития в планинското колоездене, а именно Държавният личен и отборен шампионат по спускане за 2020 година.

В надпреварата ще се включат над 100 участника от всички краища на България, а кои са най-бързите ще определи 3500-метровото трасе над Чепеларе. Това е най-дългото трасе за спускане в България, по което се провеждат състезания от Българските колоездачни серии, и включва множество скоростни и стръмни участъци, корени, камъни, скокове и други естествени и изкуствени препятствия.

„Мечи чал DH”, освен Държавен шампионат, ще бъде е и трети кръг от „Виваком даунхил серии“ 2020, които продължават до края на октомври и предстоят още две спирки –  Витоша и Петрич. Победителите в шампионата ще получат точки, които ще бъдат определящи при избора на национален отбор за участието на България в Световния шампионат от 5 до 11  октомври в Леоганг, Австрия.

Реклама

През цялото лято в Пампорово се проведоха още множество интересни събития, като  мотото на лято 2020 бе „Движи се, дишай, споделяй!“, с основаната цел да се накарат повече хора да се движат и спортуват на чист въздух на открито в планината.

От Пампорово АД обявиха, че летният сезон ще продължи до 5 октомври, като дотогава лифтовете и основните атракциони и хотели в курорта ще продължат да работят без почивен ден.  След тази дата ще се премине в „сезон есен“, за който съвсем скоро ще може да получите допълнителна информация на www.pamporovo.me.