Рекорден брой участници в петия кръг от Детските серии по спускане в Ловеч

С рекорден брой участници премина седмото издание на „Деца на колела“ в Ловеч през уикенда. Близо 150 деца и младежи от всички краища на България се включиха в събитието.

На 12 и 13 септември в Ловеч за седма поредна година се проведе велосъстезанието „Деца на колела“, което тази година бе и 5 кръг от Българските детски байк серии и събра рекорден брой участници. Събитието се финансира от община Ловеч и бе част от календара на града. 

Близо 150 деца и младежи се включиха в двата състезателни дни и премериха сили по отлично подготвените от организаторите трасета, разположени в емблематичния за града парк Стратеш.

В съботния ден се проведе състезанието за най-малките на възраст до 9 години, където в отделните възрастови групи най-бързи по трасето бяха Светозар Миланов при най-малките, Ерик Аладжем при по-големите и Хели Ангелова при момичетата.

Реклама

В неделния ден на 13 септември  се проведе състезанието за големите, което бе и пети кръг от Детските байк серии. Трасето бе с дължина от около 1 км и включваше множество стръмни участъци, скоростни отсечки, скокове, камъни, стълби и всякакви други естествени и изкуствени препятствия.

Участниците в надпреварата бяха разделени в общо 4 възрастови групи, където при най-малките от 10 до 12 години най-бърз по трасето беше Георги Георгиев от град Казанлък, следван от Мартин Владимиров от „НоБрейнз“ Самоков  и Енислав Енчев от „Янтра исполин“ град Габрово..

При по-големите в категория 13-14 годишни най-добро време от 1:21.34 минути успя да постигне представителят на отбора на „Райдърс Юнайтед“ Роберто Василев. На второ и трето място след него  се класираха представителят на севлиевския отбор „Хоталич“ – Божидар Илиев и бургаския отбор „Шор Инвейдърс“ – Росен Ранков.

При юношите между 15 и 16 години най-добро време от 1:18.94 успя да постигне петричанинът Димитър Мазнейков, което бе и най-доброто време в цялото състезание. На второ място след него се класира плевенчанинът Калоян Янкулов, следван на трето място от Иван Коцев от Пловдив.

В най-голямата категория на тези над 17 години най-добро време от 1:25.76 успя да постигне Данаил Минков, следван от Християн Бояджиев и Мирослав Янкулов. И през двата дни състезанието, въпреки екстремния си характер, премина без сериозни инциденти и всички участници завършиха благополучно.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>