На 3 юли откриват сезона в Пампорово

„Движи се, дишай и споделяй“ е мотото на лято 2020 в родопския ни курорт

В Пампорово дават старт на летния сезон с оптимистичен поглед към бъдещето и с нова програма, целяща да накара повече хора да се движат, спортуват и да са на чист въздух в планината, като основна превенция срещу всякакви вируси и за добро здраве.

На 3 юли, ще бъде дадено официалното начало на сезона, а от Пампорово АД подготвят много изненади и занимателни дейности на открито за малки и големи. 

Безплатно за всички посетители в деня на откриването ще работи „Парк Язовира“, който отвори врати през изминалото лято в Пампорово и бързо се превърна в любимо място на гостите на курорта. Тази година паркът е разширен и предлага още много интересни атракции и обособени зони,  сред които въжена градина, скокове върху въздушна възглавница, „Маунтин“ фитнес, плажна и хамак зона за почивка и релакс, йога кът, спортен риболов, трасе за планинско бягане и колоездене, нов детски кът с малък алпийски тролей и други.

В съботния ден на 4 юли ще стартира първата от ежеседмичните избрани активности, които ще се провеждат в курорта през цялото лято и всички желаещи ще могат да се включат. Началото ще бъде дадено с лек планински преход от Туристически център Пампорово до връх Мургавец, където ви очаква спираща дъха гледка,  а дотам се достига по живописен пешеходен маршрут, който е и една от новостите в курорта за 2020. Всички желаещи да се включат трябва да бъдат в 9:00 при центъра, откъдето ще потегли групата.

Родопите е единствената планина в България и една от малкото в света с толкова високо ниво на отрицателна йонизация, която оказва изключително благоприятно въздействие върху човешкото тяло и здраве, като същевременно убива и голяма част от вирусите и бактериите.

Именно поради тази причина един от основните акценти за лято 2020 в Пампорово е новата програма с избрани „топ“ активности,  чрез които от курорта се надяват да накарат повече хора да се движат и да бъдат активни на открито сред природата.

Пешеходни преходи до вр. Мургавец, Орфееви скали, вр. Снежанка, Смолянски езера, Каньона на Водопадите,  Роженската Обсерватория и др., са само част от предложенията, от които ще могат да се възползват гостите на курорта на специални промоционални цени.

Освен избраните „топ“ предложения, и през това лято Туристически център Пампорово, който вече за трета поредна година посреща всички още на входа на курорта, ще предложи на своите посетители богат избор от всякакви интересни преживявания и екскурзии в района.

За всички колоездачи и през този сезон врати ще отвори „Велопарк Пампорово“ – най-големият специализиран парк за планинско колоездене в България и на Балканите, който с отлично подготвените си трасета е подходящ както за напредналите колоездачи, така и за тези, които тепърва навлизат в света на „маунтин байка“.

Реклама

В началото на юли в Пампорово ще заработят и повечето от големите хотели в курорта, като 5* хотел Орловец, който ще следва мотото „Движи се, дишай и споделяй“ и ще предложи на своите гости специално разработени пакети насочени към активната лятна почивка с повече движение, забавления и грижа за здравето. От управата на хотела уверяват, че на място ще се спазват стриктно всякакви противоепидемични мерки с оглед на общата безопасност и спокойствието и комфорта на гостите.

Тези и още много интересни неща ви очакват това лято в Пампорово. Всякаква актуална информация, промо пакети, лятна програма, метеорологична обстановка и други можете да откриете на онлайн платформата www.pamporovo.me и 070017702

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>