Български ендуро серии – календар за 2020 г.

В началото на годината календарът на Българските ендуро серии за 2020 г. се забави поради ред причини. Беше ясно, че някои традиционни събития и организатори ще отпаднат, докато други ще дебютират в тази дисциплина. След това дойде COVID-19 и целият спортен календар се преобърна с главата надолу.

Сега, след дълги размишления и обсъждане на ситуацията с всички организатори, календарът на ендуро сериите вече доби следния вид:

1 кръг 8-9 АВГУСТ – ВИТОША
2 кръг 22-23 АВГУСТ – БАНСКО
3 + 4 кръг 5-7 СЕПТЕМВРИ – ПАМПОРОВО
5 кръг 26-27 СЕПТЕМВРИ – ПЕТРИЧ
6 кръг 9-11 ОКТОМВРИ – ВРАЦА

Витоша се завръща и ще бъде откриващ кръг, а ако пътеките там ви се струват технични и трудни, то какво да кажем за последния кръг, който ще е във Враца? 😉 Без паника обаче! За Витоша е достатъчно просто да не вали като из ведро – може би тази година най-сетне тая орис ще се размине, че ако в началото на август не е сухо, то не знам кога ще е. Във Враца пък момчетата работят здраво по облагородяване на грубия скалист терен, така че да намалят риска в състезателни условия, но без да лишават трасетата от характерните за тях БОЧ елементи.

Реклама

Организаторите се надяват да няма повече промени във връзка с епидемологичната обстановка и т.н., но ако има такива, ще ви информирам своевременно.

Етикети: , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>