Shimano представя три нови модела педали

Системата SPD на Shimano е може би най-популярната при педалите с автомати, но в последните години японската компания предлага и доста добри платформени педали, които също печелят доста почитатели. Сега тя разширява асортимента си с два достъпни в ценово отношение модела (за планинско и за градско/туристическо колоездене), както и с нови АМ педали с автомати. 

Платформените педали за любители са PD-EF202 (планинско колоездене) и PD-EF205 (градско/туристическо колоездене). Те имат сходен дизайн с широка и вдлъбната към оста платформа от алуминиева сплав. Разликата между двата модела е в това, че планинските имат „шипове“, които са отляти като част от платформата и следва да осигуряват сцепление с колоездачни обувки с равна подметка, а при PD-EF205 шипове липсват, но са добавени полимерни вложки с релефна повърхност, които да контактуват с обикновени градски или спортни обувки.

Както и педалите от по-висок клас, новите попълнения в каталога използват здрава ос от хром-молибденова стомана и капсуловани лагери, които подлежат на сервизиране, така че въпреки достъпната цена, която Shimano обещават, това няма да са продукти за един сезон каране.

И тъй като стилът е нещо, което се среща и при планинските, и при градските колоездачи, двата нови модела се предлагат в няколко цвята, които поне на тези предварителни изображения изглеждат доста приятно.

PD-EF202 тежат 512 грама, а PD-EF205 са 612 грама.

Реклама

За много от читателите на МТБ-БГ още по-голям интерес ще представлява новият All Mountain модел PD-ME700 за педали с автомати, който заменя популярния PD-M530. В сравнение с предшественика си, новите педали имат 7.7 мм по-широка платформа и повдигане в задната част, което също увеличава контактната площ. Излишно е да казвам, че този модел си пасва отлично с обувките от серията АМ. Той също е с CrMo ос, алуминиева „клетка“ и лесни за поддържане капсуловани лагери, а теглото на чифт е 540 грама, като в комплекта купувачите ще получат и скоби (парчета) SM-SH51. 

Новите продукти се очакват в магазините след 2-3 месеца.

https://bike.shimano.com/

Етикети: ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>