МТБ Академия за Витоша 100 oт Veloraptor BIKE HUB

Клуб „Велораптор“ и състезателите, каращи в него, едва ли имат нужда от представяне. Най-новата им идея обаче със сигурност заслужава такова. Казано най-просто, в периода от март до май 2020 г., в партньорство с организаторите на Витоша 100,  Велорапторите ще споделят безплатно своя богат опит с начинаещи и средно напреднали колоездачи, които искат да се подготвят по-добре за Обиколката на Витоша или просто да научат полезни неща за тренировките, подготовката за каране и т.н. Занятията ще са два вида – беседи и отворени тренировки. За тренировките е важно да уточня, че също ще са най-вече във формата „обмяна на опит“, а не като нещо еднопосочно, при което някой (треньор) ще дава на някой друг (трениращ) универсални рецепти за успех. Просто някои от атлетите на отбора, които са се доказали многократно в българските състезания, ще споделят своя опит и виждане относно тренировъчния процес, а може и да научат нещо ново от участниците… Подробности за това интересно начинание, което ще протече в множество занятия през следващите два месеца, можете да видите в следващите редове.


Клуб Veloraptor обявява провеждането на МТБ АКАДЕМИЯ за феновете на ВИТОША 100 с начало 1 март 2020 г.

Оганизатори и водещи в Академията са победителите в миналогодишното състезание – колоездачите от клуб Veloraptor и в подкрепа на новия им проект VELORAPTOR BIKE HUB. Участието в инициативата е БЕЗПЛАТНО!

Клуб Велораптор, съвместно с организаторите на „Обиколка на Витоша 100 км“, поемат инициатива за предварителна подготовка на начинаещи и средно напреднали колоездачи, желаещи да преминат успешно и с удоволствие най-популярния маратон по планинско колоездене в България. В месеците на академията (от март до май), колоездачите от клуба ще разкрият своите малки и големи тайни за успех и безаварийно каране от стaрта до финала на състезанието. Академията ще е достъпна за всеки желаещ и то напълно БЕЗПЛАТНО!

Ето къде, кога и как можете да се включите:

Начало: 1 март 2020  /неделя/ 17:00 ч.

Място: базата на клуба – новооткрития VELORAPTOR BIKE HUB

Адрес: кв. Бояна, ул. „Три кладенци“ No2 и в залата на „HealthyNest” на същия адрес.

Линк към събитието във фейсбук – https://web.facebook.com/events/1151258921893500/.

Активностите в МТБ АКАДЕМИЯТА имат за цел да подпомагат развитието на планинските колоездачи, желаещи да развият своите умения и желаещи да подобрят личното си представяне.

Активностите ще са разделени в две направления:

  1. БЕСЕДИ на място, водени от представители на клуба, заели призови места в “Обиколката на Витоша 100 км”. Някои от беседите ще са с гост-водещи.
  2. ОТКРИТИ ТРЕНИРОВКИ на клуб Veloraptor с различна насоченост като: гъвкавост, кондиция, баланс, сила и др.  Подходящи, както за колоездачи, така и за бегачи.

Беседите ще се провеждат два пъти месечно, през седмица, и ще следват предварително обявени теми. В зависимост от интереса към темите е възможно да настъпят промени в графика на провеждането им. За актуален график и детайли, можете да следите страницата на Витоша 100, Veloraptor Bike Hub и на клуб Veloraptor във Facebook.

Отворените тренировки в зала ще са продължителност около 90 минути всяка, като в тях ще бъдат включени елементи за силова издържливост, гъвкавост, баланс и стабилизация. Всяка отделна тренировка ще акцентира върху един от елементите.

За участие в занимания е задължително да сте с чисти спортни обувки и подходящо спортно

Реклама

Беседа и тренировка №1:

1 март, неделя, от 17:00 ч.

Теми: Трениовъчен план по време и вид активности на състезателя. Велосипед и екипировка за подготвителният период. Принципи на тренировката и възстановяването – на закрито и на открито. Загрявка. Упражнения за гъвкавост, стабилизация и активиране на основни и спомагателни мускули.

Планирана продължителност и ред:

  1. беседа – 90 мин.
  2. тренировка – 90мин.

Възможно е да се включите само в една от частите.

Всички занятия ще се провеждат БЕЗ ЗАПЛАЩАНЕ, но с предварително записване. Записването може да е на телефон:0886110265 или по мейл на: [email protected]

Теми за беседите:

Март: Планиране на подготовката за състезанието – планиране на време по седмици/месеци; видове тренировки според интензивност, дължина и вид на терена. Предварителна физическа подготовка – какво да правим в залата или у дома, когато нямаме достатъчно време или времето е неподходящо за каране навън, интензивност. Какъв велосипед и каква екипировка са ни нужни, възможни подобрения.

Април: Определяне на тренировъчни зони. Избор на гуми и компоненти. Подобрения на велосипеда и екипировката. Редуване на тренировки по интензивност, по дължина и вид на терена. Възстановяване – задължителни и препоръчителни елементи.

Май: Предсъстезателна подготовка – колко да почиваме, колко и как да караме, как да се храним. Подготовка на велосипеда. Стратегия за състезанието. Хранене, хидратация. Как да се справяме с технически проблеми по време на каране.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>