Световното първенство на пъмптрак за 2020 г. ще бъде в Леоганг

Знаете ли, че през 2020 г. за трети път ще се проведе Световно първенство по каране на пъмптрак? Аз лично не знаех. Но се оказва, че още през 2018 г. Red Bull и Velosolutions (една от водещите компании за създаване на пъмптракове, особено на такива със специална настилка, подобна на асфалт) инициират провеждането на подобна надпревара, а през 2019 г. UCI също се включва в начинанието и по този начин официализира дисциплината и издига важността ѝ до най-високо ниво.

За да е още по-весело и зрелищно, през 2020 г. Red Bull UCI Pump Track World Championships ще се проведе в Леоганг между 4-6 септември, наред със Световното първенство по спускане. Двете състезания ще са ключовата част в програмата на грандиозен МТБ фестивал, който се очаква да привлече десетки хиляди посетители.

Реклама

Между другото, класирането за участие в Световния шампионат на пъмптрак става чрез множество квалификационни събития по цял свят, а повече подробности за тази дисциплина и международните състезания в нея можете да следите тук: https://redbullpumptrackworldchampionship.com/.


Снимки: Red Bull


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>