Спици и бодли 2020 от 15 до 17 май

ВНИМАНИЕ, ATTENTION!
Регистрацията за СПИЦИ И БОДЛИ 2020 вече е отворена!


Датата е 17 май, мястото е Казанлък, а трасетата за колоездачи и бегачи водят право към планината. Петото ни юбилейно издание на състезанието по планинско колоездене и маратон „Спици и бодли“ ви очаква с нови предизвикателства и добре познати усмихнати лица сред нашите доброволци и участници.

Започваме с фестивала в петък вечер (15.05.2019) – организиране на палатков лагер, приятна музика и пивка бира.

На следващия ден (16.05.2019) продължаваме с музикална сцена и възможност да изпитате от първа ръка изживяванията като акро-йога, да се полюшкате в хамачната градина на Айляк хамак, да изпробвате конна езда и куп други активности на открито. Естествено, ще има и това-онова за хапване и пийване.

Тази година, сме предвидили забавление и за най-малките ни участници. В събота следобед, около 17:00 ч., ще се проведе и детско XCO състезание за деца до 12-годишна възраст по MTB. Трасето ще бъде в близост до старт/финала на голямото състезание и ще бъде организирано под формата на обиколки. Състезанието е безплатно за всички деца, които се включат, а записването ще става на място в съботния ден. Повече подробности – като наближи май месец. 🙂

Освен всички гореизброени неща, в събота от 13:00 ч до 19:00 ч. в няколко групи ще се проведе Обучение по техника на каране (с акцент спускането) на MTB. Обучението е подходящо за начинаещи и леко напреднали. То се ще води от нашия приятел Любо Ботушаров от MTB-BG.com. Обучението ще бъде в 3 групи (от 13:00 ч., от 15:00 ч. и от 17:00 ч.), като всяка група ще е лимитирана до 10 участника, а таксата за хората, закупили билет за състезанието е 10 лв, а за всички останали – 20 лв. Обучението ще се проведе в близост до старт/финала, като ще бъде изцяло практическо. Повече информация относно обучението и записването – https://spici.spk.bg/ticket/обучение-по-техника-на-каране.

Реклама

СТАРТЪТ и тази година ще бъде в неделя (17.05.2019)

ЗА КОЛОЕЗДАЧИТЕ: Трасетата традиционно ще бъдат две – късо (37 км) и дълго (47 км). Имайте предвид, че разликата между двете трасета е не само в дължината, но и в трудността, затова препоръчваме дългото трасе за състезатели с повече опит в планинското колоездене. Задължително е всички състезатели да бъдат с каски! Тази година отново ще имаме и отборно класиране за велосипедните отбори, затова ако имате отбор – не забравяйте да го въведете при регистрация.

ЗА БЕГАЧИТЕ: Запазваме формата на ЩАФЕТНО планинско бягане по трасе с общо разстояние 37 км, като отново и тази година ще имаме класиране и за ИНДИВИДУАЛНО изминаване на трасето, за тези от вас, които предпочитат да разчитат само на собствените си сили.

Тази година цените на билетите са следните:
Ранно записване (първите 50 закупени билета с промокод EARLYBIRD) – 27 лв.
Стандартен билет(колоездене и бягане) – до 15 май – 37 лв.
Групов билет за 5 човека – 150 лв.
Щафетно бягане – 60 лв.
Юноши до 18 г. – 10 лв.
Билет на място (16 и 17 май) – 47 лв.

5% от цената на всеки билет ще бъде дарена за благотворителност на Фондация Ела и Ти – Ela I Ti Foundation

ТАЗИ ГОДИНА ВЪВ ВСЕКИ БИЛЕТ ЩЕ БЪДЕ ВКЛЮЧЕНА И ЗАСТРАХОВКА ЗА ДЕНЯ НА СЪСТЕЗАНИЕТО – 17 МАЙ.

РЕГИСТРАЦИЯ ЗА СЪСТЕЗАНИЕТО И ЗАКУПУВАНЕ НА БИЛЕТИ – www.spici.spk.bg

https://web.facebook.com/events/134670867787547/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>