Каране на един от най-отдалечените острови в света

Повечето хора едва ли някога са виждали остров Saint Helena (Света Елена на български) и за това има основателна причина – той е вторият по отдалеченост населен остров на Земята. Намира се в южната част на Атлантическия океан, а най-близката суша е на разстояние над 2000 м (според Wikipedia, а според други източници на 800 мили). С други думи, това е едно от най-изолираните кътчета на нашата планета и точно затова през 19 век там е заточен и умира в изгнание Наполеон Бонапарт.

До скоро остров Света Елена бе достъпен единствено по море, но това се промени с построяването на международно летище, което дава отлични перспективи мястото да се превърне в една от топ-дестинациите за любителите на екзотични и отдалечени локации. И вероятно като част от това развитие идва и този видеоклип, който показва, че на острова има интересни условия и за планинско колоездене, които вероятно тепърва ще бъдат развивани.

Колоездач: Martin Zietsman

Филмът е заснет от:
Darren Peens – https://darrendpeens.com/
Andre Hugo – https://andrehugomedia.com/

Спомоществователи:
Airlink – https://www.flyairlink.com/
Industry Nine – https://industrynine.com/
Mantis – https://www.mantiscollection.com/
St Helena Tourism – http://sthelenatourism.com/

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>