Bike Ventures | Кресна All Mountain на 25 януари

Bike Ventures и МТБ-БГ каним любителите на техничните, диви и естествени пътеки на организирано еднодневно каране по пътеките над Кресна и Горна Брезница – един от най-предпочитаните райони за каране през зимните месеци. Имайте предвид, че това каране ще е различно от обичайния ендуро формат с извозвания до самото начало на пътеките – тук също ще бъдем подпомогнати от микробус и ремарке за велосипедите, но тъй като до началото на пътеките няма асфалтови пътища, ще трябва и доста да повъртим – не колкото в ендуро състезание, но не и много по-малко. 🙂 Пътеките също ще са различни от обичайните, добре поддържани и сравнително скоростни ендуро трасета. Над Кресна има от всичко по много, но терените са доста натурални, оформени от стопанските дейности (най-вече животновъдство) на местните хора, оградени от бодливи храсти и включващи доста технични и спънати участъци, които изискват малко по-специфични умения – отличен баланс, плавно боравене със спирачките и т.н. Всичко това го пиша за хората, които все още не са карали там – редовните посетители на Кресна добре знаят защо се връщаме там отново и отново всяка зима. 🙂 Ето ги и подробностите:

Районът на гр. Кресна е отдавна известен с множеството си интересни и диви пътеки, както и благоприятни условия за каране през зимата. Затова този път решихме да направим едно малко по-различно каране, което ще комбинира извозване с бус и въртене на самоход (включително изкачвания) до началото на пътеките за спускане. Ще бъдем в компанията на Любомир Ботушаров (MTB-BG.com), който е врял и кипял из района и ще бъде в ролята на наш водач. Планът е да направим 4 спускания по различни пътеки със средна до висока степен на трудност. Времето за въртене до началото на пътеките ще варира между 30 и 60 минути с денивелация от 200 до 300 м, т.е. общо за деня ще натрупаме около 1000 м изкачвания. Общата дължина на пътеките ще е около 10-12 км, като ще има и поне толкова придвижване към тях, така че цялото каране за деня ще е около 25-30 км. Пътеките са създадени и се ползват предимно от стада животни и местни хора, както и колоездачи, но не са редовно поддържани и на места може да има по-обрасли и изровени участъци. Като цяло пътеките са с висока трудност и на места включват технични участъци като остри серпентини, скални прагове, улеи и нестабилни камъни. Карането по тях е интересно и предизвикателно, но и доста различно от това по редовно поддържаните велотрасета. След карането, ако остане време, ще направим кратка почивка за освежаващи напитки и хапване в избрана местна кръчма!

Програма:
7:30 Среща и отпътуване от ст. „Васил Левски“.
10:00 Пристигане в гр.Кресна и първи трансфер в посока с. Влахи.
10:30-17:00 Каране по общо четири пътеки в района, включително и комбинирано придвижване с бус и въртене на самоход до началото им.
17:00-18:00 Хапване и пийване, ако участниците желаят.
18:00 – Отпътуване към София.
20:00 – Пристигане на ст. „Васил Левски“

Такса за участие: 60 лв.
Включва: транспорт София – гр. Кресна – София, ползване на специализирано ремарке, частични трансфери до пътеките, шофьор, водач.
Местата са ограничени!

!ВАЖНО!
– ЗА ЗАПИСВАНЕ моля попълнете онлайн формуляра
https://forms.gle/RapPcUngz79T55g5A

– За да се насладите на пътеките, е нужно да имате опит в спускане по трасета, включващи технични, скалисти и стръмни участъци.
– Възможно е участъци от пътеките да са обрасли, да има свободно движещи се камъни и други особености, характерни за по-дивите „кози“ пътеки.
– Задължителна екипировка: изправен велосипед, каска, наколенки.
– Препоръчително е участниците да си носят храна за обяд, тъй като не се предвижда спиране в заведение за хранене
– Препоръчително е да разполагате с планинска застраховка. Ако желаете, можем да съдействаме за сключване на такава.
– Тъй като част от района попада в гранична територия, ще помолим всички участници да предоставят три имена и егн за изготвяне на списък, който ще бъде предоставен на гранична полиция.

За допълнителна информация:
По отношение на организацията и логистиката: [email protected], 0898419414
По отношение на пътеките и карането по тях: 0887321695, Любомир Ботушаров.

https://web.facebook.com/events/1504024446388624/

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>