MAXXIS BIKE Transalp 2020: по-диво, по-приключенско, по-неподправено

Нов Transalp маршрут за приключенци

Най-грандиозното европейско многоетапно МТБ състезание ще се проведе от 5 до 11 юли 2020 г. по маршрут от Наудерс в Австрия до Рива дел Гарда в Италия. И макар че това ще бъде 23-то издание на тази класическа надпревара, MAXXIS BIKE Transalp ще покаже, че духът на откривателството и приключенията все още не е изчерпан. Трасето за 2020 г. ще следва по-диви и рядко използвани пътища и пътеки, много от които по произход не са колоездачни. Около 1000 участници от 35 държави се очаква да се изправят срещу предизвикателството на Алпите, прекосявайки ги за 7 дни – в отбори или соло. Маршрутът е с дължина 577 км и 18 940 м сборно изкачване. Регистрацията все още е отворена.

И една новина за българската публика: Бойко Танчев и Владислав Гюров ще участват през 2020 г. като медиен отбор на МТБ-БГ, така че очаквайте много информация от първа ръка! Доколкото зная, те няма да са единствените български участници, а може и някои тепърва ще решат да се включат…

Първият BIKE Transalp през 1998 г. бе пътуване в непознатото, почти изследователска обиколка на Алпите. 22 години по-късно вече не е лесно да се намерят непознати за масовата публика трасета, но не е и невъзможно. „Маршрутът на Transalp за 2020 г. ще докаже, че духът на откривателството все още може да бъде възнаграден, дори и в Алпите“, споделя директора на състезанието Марк Шнайдер.

Още след първите метри участниците ще се потопят изцяло в приключението Transalp. От Nauders маршрутът води право към Livigno, преминавайки през внушителни планински масиви и глетчери, както и през няколко високопланински прохода – Passo dell’Alpe (2461 м), Forcella di Montozzo (2613 м) и Mortirolo (1852 м). Не очаквайте изваяни велотрасета, а предимно неравни и натурални пътеки, оформени върху основите на стари коларски пътища.

Състезанието ще продължи през три изцяло нови етапни локации в Италия – Santa Caterina Valfurva, Aprica и Peio – което означава, че в маршрута ще има отсечки, които никога до момента не са били част от тази надпревара. Дори и горските пътеки по тези нови места са по-технични и трудни. В Пейо участниците ще преполовят състезанието, след което ще продължат към Molveno, Valle del Chiese и накрая ще финишират в Riva del Garda. И макар че това е една от най-известните МТБ дестинации в Европа, дори и там организаторите са изнамерили по-рядко ползвани, но не по-малко хубави пътеки и пътища.

Накратко, маршрутът за 2020 г. е оригинален, но без това да е за сметка на някои класически и любими на редовните участници отсечки като финалното спускане към езерото Гарда например.

Реклама

Без значение дали стартирате соло или отборно, дали сте хоби състезател или с амбиции за подиума, дали сте в тандем тип „баща и син“ или пък си правите компания с най-добрия си приятел, за повечето участници BIKE Transalp е незабравимо приключение, за което те се подготвят усилено месеци наред или дори години.

Таксата за участие е 899 евро и включва перфектна организация и поддръжка – професионално времеизмерване, поддръжка по маршрута, включително кетъринг по време на карането и на финала, спасителен екип, веломивка, сервизни услуги, транспортиране на багажа и лелеяната от всеки участник състезателна фланелка. Така в рамките на 7 дни участниците могат да се почувстват почти като професионални състезатели и да се фокусират върху едно единствено нещо – карането! За участниците до 23 години таксата е с 200 евро по-ниска – 699 евро.

Повече информация за маршрута може да намерите тук: https://bike-transalp.de/en/
Регистрацията се извършва на адрес: https://www.online-registration.de/index.php?sec=start&lang=en

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>