Nomad Team | Велопреход Кресна – Влахи – Градешки минерални бани

Районът на Кресна и село Влахи е едно от любимите ни места за каране на велосипеди през есента. Маршрутът е достатъчно дълъг, за да имаме време да се насладим на есенните багри на гората и на величествената осанка на Пирин, и достатъчно къс, че да не се налага да замръкваме с фенерчета и челници по трасето. Тук зимата е все още далеч и температурите са сравнително високи, а песъкливите пътища правят терена идеален за каране дори и в мокро време.


Програмата е следната:
Тръгване в събота в 7:30 ч от магазин Била на бул. „България“ и „Тодор Каблешков“ в посока Кресна. В 10:00 ч. стартираме с колелата по маршрут Кресна – с. Влахи – Кресна – Градешки минерални бани, с разстояние 29 км и положителна денивелация 800 м (7 км асфалт и 21 км черен път). Дистанцията се изминава средно за четири-пет часа при велосипедисти на средно ниво. Прави се почивка в село Влахи за обяд и още няколко спирания за снимки и почивка на по-атрактивните места с чудесни панорами към Пирин планина и долината на Струма. След като се спуснем обратно в Кресна, който е уморен и желае, може да се качи в колата и да прекрати карането или да продължи с колелото по черен път и асфалт до Градешките минерални бани. Там ще завършим прехода в топилата с гореща минерална вода. След като хапнем в ресторанта до баните, се отправяме към София с енергията и впечатленията, събрани от деня и с плановете за нови приключения.

Цена – 70 лв./човек

Цената включва – транспорт, застраховка, планински вело водач.

Цена без трансорт – 60 лв./човек

Наем на велосипед, в случай че нямате подходящ, от 30 до 60 лв. (налични са различни модели: Full suspension bike, Fat bike, E-bike)

Необходима екипировка: планински велосипед в добро състояние, подходящи дрехи като за есента (яке и панталони – ветро- и водоустойчиви, дебела блуза, подходящи обувки, може и велоклин), еднодневна раница, каска за колело, ръкавици, шише за вода 1,5 л, осветление за велосипеда или челник.

https://www.facebook.com/events/2994945107397848/

Реклама