Велоучилище МТБ-БГ | Курс за напредващи и напреднали – Локорско, 7 ноември 2019 г.

Традиционният есенен курс за напредващи и напреднали по дългата пътека над Локорско тази година ще бъде на 7 ноември, четвъртък. Обучението е подходящо за всеки, който е карал по тази пътека, но изпитва някакви трудности, както и за всеки, който иска да подобри уменията си при каране по технични пътеки с разнообразни елементи. Причините да изберем делничен ден за него са две: първо, така няма риск обучението да съвпадне с ловен излет в района, и второ, за уикенда с Bike Ventures сме предвидили още по-хубаво мероприятие по пътеките над Сливен.

Ще се срещнем на площада в Локорско, където ще отметнем „административната част“ (декларации, такси за участие и т.н.), ще направим проверка на велосипедите и кратки начални упражнения за завиване на съседния (по-закътан) площад. След това потегляме нагоре, като след първото стръмно изкачване ще спрем за първа доза упражнения – баланс, позиция и други важни техники на каране. След това продължаваме изкачването до началото на дългата пътека, където слагаме защитната екипировка и поемаме надолу, за да се упражняваме на много места. Имайте предвид, че пътеката включва и някои по-трудни елементи, така че за ниво напредващи може не всички места да са караеми, но въпреки това ще са полезни. Имайте предвид също така, че пътеката е доста суха и хлъзгава, така че добрите гуми са важни, а допълнителната екипировка не е излишна.

НИВО: напредващи и напреднали
Как да определите нивото си е обяснено ТУК.

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 4

МАКСИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 8

ТАКСА: 30 лв./човек
Таксата за участие се заплаща на място в деня на обучението.

Таксата включва участие в упражнения с инструктор за усвояване на основните техники за каране на планински велосипед.

Таксата НЕ включва застраховки, транспорт, настаняване, храна и други подобни услуги.

Реклама

ПРОГРАМА:

Четвъртък, 7 ноември 2018

09:00 – 09:30 – Регистрация (Локорско, главния площад, https://goo.gl/maps/T7yJcLcbQdu)
09:30 – 12:00 – Проверка на велосипедите, кратки начални обяснения и упражнения, изкачване до началото на пътеката. 
12:00 – 17:00 – Каране по дългата пътека над Локорско. 
*В час, определен според желанията на участниците, може да направим обедна почивка. Носете си някаква храна по ваш вкус за хапване в планината.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ:
– Да са на възраст 18 години или повече.
*Участници от 12 до 17 години ще бъдат допускани в обученията за начинаещи само в присъствието на родител, който да ги наблюдава. Участници на възраст от 14 до 17 години може да бъдат допуснати и в заниманията за напредващи, ако в тях участва и техен родител, който да носи отговорност за действията им.
– Да носят каска и ръкавици по време на упражненията – задължително!
– Препоръчително е да носят и допълнителна защитна екипировка – очила, наколенки, налакътници и др.
– Да участват с изправен планински велосипед.
– Да са заплатили таксата за участие (заплаща се на място преди започване на обучението).
– Да подпишат пред инструктора Декларация за освобождаване от отговорност.
С общото съдържание на декларацията може да се запознаете ТУК, но някои редове в нея ще са индивидуални за всяко обучение, така че конкретните декларации ще се подписват на място.
– Препоръчително е всеки участник да има Планинска застраховка и застраховка „Злополука“.
*Тези застраховки могат да ви спестят разходи в случай на травма, оказване на първа помощ, спасяване в планината и други неприятни ситуации. Организаторите на събитието не носят отговорност за каквито и да е разходи, възникнали за участниците във връзка с такъв инцидент.

ЗАПИСВАНЕ

Желаещите да участват в мероприятието трябва да се запишат най-късно до 19:00 ч на 6 ноември 2019 г. чрез попълване на формуляра долу. Посочват се трите имена на участника, възраст, e-mail и телефон за обратна връзка. Местата са ограничени! Събитието ще се проведе само при наличие на минималния брой участници. Окончателно потвърждение за провеждане на курса ще бъде изпратено по e-mail най-късно на 6 ноември 2019 г. след 20:00 ч.

Формуляр за записване: https://forms.gle/fdxJGhMWtY9xvX5i6.

За допълнителна информация следете също:

Темата във форума: https://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=48&t=196471.

Страницата на събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/1015334448817235/.