Сливен Ендуро Уикенд + МТБ Академия на 9-10 ноември

Този път сме подготвили уикенд каране по пътеките над Сливен, което ще комбинира свободно каране и обучително такова с полезни съвети и насоки. Всеки участник може да избере, за кой от двата формата предпочита да се запише.

Обучителният формат ще бъде съобразен с по-краткия ден и ще наблегнем повече на карането, като ще спираме само на определени места, на които ще обсъждаме правилна позиция на тяло, завиване, преминаване на скалисти и стръмни участъци, работа със спирачки и избор на линия.

Планът е да караме по общо 6-7 пътеки с дължина от 3 до7 км, разпределени в двата дни, като обучаващата се група може да пропусне най-трудните и технични такива. Пътеките са със средно до високо ниво на техничност в преобладаващо скалист терен. 🙂

След карането в двата дни ще се отбиваме в местния Бирариум за по бира или три от Пивоварна „Трима и Двама“. Събитието има и добра кауза – част от таксата за участие ще бъде дарена на местното ‘trail crew’ от клуб BLUE Rock – Mountain Bike Club Sliven, за да подпомогне развитието и поддръжката на пътеките!

Програма

9 Ноември
7:00 – Отпътуване от ст. „Васил Левски“.
10:30 – 18:00 Каране по 3-4 от пътеките над града.

10 Ноември
10:00 – 17:00 Ще повторим няколко от пътеките от предния ден и ще караме по още 2-3 нови.
20:00 – 21:00 Пристигане в София

Такса за участие: 170 лв.
Включва: нощувка в хотел или къща за гости, транспорт София-Сливен-София, ползване на специализирано ремарке за велосипедите, извозване до началото на пътеките, шофьор, водач/инструктор.
Не включва: храна, напитки, застраховка.

Минимален брой участници: 10 души.

Реклама

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ:
– Да са на възраст 18 години или повече.
*Участници на възраст от 14 до 17 години може да бъдат допуснати, ако в курса участва и техен родител, който да носи отговорност за действията им, или ако техен родител/настойник подпише на място пред организаторите декларация за освобождаване от отговорност.
– Да носят каска и ръкавици по време на упражненията – задължително!
– Препоръчително е да носят и допълнителна защитна екипировка – очила, наколенки, налакътници и др.
– Да участват с изправен планински велосипед.
– Да са заплатили таксата за участие (заплаща се на място преди започване на обучението).
– Да подпишат пред организаторите Декларация за освобождаване от отговорност.
– Препоръчително е всеки участник да има Планинска застраховка и застраховка „Злополука“.
*Тези застраховки могат да ви спестят разходи в случай на травма, оказване на първа помощ, спасяване в планината и други неприятни ситуации. Организаторите на събитието не носят отговорност за каквито и да е разходи, възникнали за участниците във връзка с такъв инцидент.

ЗАПИСВАНЕ
Формуляр за записване: https://forms.gle/PcKTN4yF4ZMdV2WQ7
Посочват се трите имена на участника, възраст, e-mail и телефон за обратна връзка.
Краен срок за записване: 7 ноември 2019 г.

Местата са ограничени! Събитието ще се проведе само при наличие на минималния брой участници за съответните нива. Окончателно потвърждение за провеждане на курса ще бъде изпратено по e-mail най-късно на 7 ноември 2019 г. до 24:00 ч.

За допълнителна информация: [email protected] или 0898419414

https://www.facebook.com/events/2131720487134266/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>