Дни на предизвикателствата 2019 от 2 до 5 декември

През 2019 г. любимият ни фестивал ще ни предложи не една и две изненади. Тази година гостите от чужбина са цели трима, а фестивалните дни вече са не три, а четири!


„Дни на предизвикателствата“ – форумът, който събира в София изследователи и пътешественици от цял свят, ще отбележи през 2019 г. своето 15-о издание. Отново ще видим, чуем и съпреживеем приключения от различни точки на света, ще се насладим на красотата на природата и ще говорим за начините за нейното опазване.

СПЕЦИАЛНИ ГОСТИ
Сред гостите, потвърдили участие, са
Christophe Dumarest – гид и алпинист с впечатляващи изкачвания в Алпите и в други части на света;
Evrard Wendenbaum – документалист, алпинист и изследовател на дивата природа на Мадагаскар, Гренландия и Индонезия;
– ултрамаратонецът Dion Leonard Ultra Runner;
– Антоан Жирар и други.

И това далеч не е всичко! Следете ни за още вълнуващи заглавия, които тепърва ще обявим в рамките на програмата!

ФИЛМИ И ПРЕЗЕНТАЦИИ
На сцената на събитието ще видим и някои от най-новите филми, подпомогнати от Patagonia, Red Bull и други големи марки, както и индивидуални продукции на като тази на Antoine Girard за неговия полет с парапланер над Каракорум. Владимир Павлов ще разкаже за премиерното си сноуборд спускане от вр. Манаслу, а Виктор Варошкин, един от първите лицензирани алпийски водачи у нас, ще сподели какво е да бъдеш член на може би най-елитната организация на гидове в света. С кратки видео разкази ще се включат и някои успешни катерачки и алпинистки от Балканите като Алекс Тоткова. Думата ще имат и водещи планински водачи, спасители, катерачи и алпинисти, професионалисти във ветроходството и организатори и участници в така популярните вече ултрамаратони, състезания по планинско колоездене. Координатор за участие от България е познатият на всички ни Александър Серафимов.

Реклама

ПОВЕЧЕ ДНИ, ПОВЕЧЕ ТЕМИ
На 2 декември във Френския институт ще се проведе конференция “Биоразнообразието – предизвикателство?“ с централна тема биоразнообразието и заплахите пред него в световен мащаб. Лекционната част ще продължи два часа (10-12 ч) , а след нея акцент в събитието ще бъдат филмите на френския фотограф и изследовател Еvrard Wendenbaum (17-19 ч). Eдно от най-нашумелите му заглавия е China Jam с участието на Sean Villanueva и Nicolas Favresse, a излезлият през миналата година филм Scoresby включва спиращи дъха кадри от експедиция с каяк в Гренландия. Входът ще е с предварителна регистрация и наличен тридневен билет за Дните.

Същинското откриване на Дните ще се състои на 3 декември от 18 ч. в познатата ни вече Аула Магна на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ). Съпровождащата откриването фотоизложба на тема „Биоразнообразие и дива природа“ ще бъде предизвикателство и за фотографи и за жури.

БИЛЕТИ
В магазини Stenata и в системата на bilet.bg (http://rebrand.ly/1b6bd) могат да се закупят тридневни билети за фестивала на цени за ранно записване от 25 лв. /билетът включва и филмовата вечер във Френския институт на 2 декември/.
Погрижили сме се за много и приятни изненади и събития, в които ще ви поканим сами да се включите.
Важно: Само със закупен тридневен билет можете да се регистрирате за конференцията на 2 декември във Френския институт. Регистрацията за конференцията предстои да бъде отворена.

ОРГАНИЗАТОРИ И ПАРТНЬОРИ
“Дните на предизвикателствата” се организират със съдействието на Френски институт в България Institut français de Bulgarie, Sofia 2018 – Европейска столица на спорта, „Nissan – България“, Софийска вода, част от Veolia, PhotoPavilion – Магазини за фотографска и видео техника , магазини Stenata и Sport Depot и Агенция „Одисея-ин“, както и всички наши приятели и гости, които ще се качат на сцената на фестивала или ще се включат със свои снимки, разкази и преживявания.

Следете програмата на официалния сайт: http://predizvikatelstva.com/

Свеж поглед от кухнята на фестивалната организация и в Instagram: @predizvikatelstva.com

За допълнителна информация следете:

https://www.facebook.com/events/688960084928466/

http://predizvikatelstva.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>