Вело и СПА в Средна Гора с Номад Тийм | 18-20 октомври 2019

Планина Средна гора се намира в централна България и е разположена непосредствено до Стара планина от южната ѝ страна. Планината има няколко дяла – Ихтиманска, Същинска и Сърнена Средна гора. Това каране ще бъде в най-високия ѝ централен дял, където се намира и първенецът на планината – вр. Богдан (1600 м). Линията, която я разделя условно от Балкана от северната страна, е Подбалканският път, а градовете, които я ограждат, са Панагюрище от запад, Стрелча от юг, Хисар от изток и Клисура от север. Всъщност това е районът, върху който искаме да фокусираме вниманието ви и в който сме карали по доста приятни и панорамни маршрути.

Ще се настаним в уютно хотелче с топъл минерален басейн в град Стрелча за две нощувки, където ще разпускаме след преходите. Това градче, което много от вас може би дори няма да се сетят къде се намира, е най-общо казано на пътя между Панагюрище и Копривщица на около 150 км от София. Това е малко, тихо и красиво населено място, намиращо се в долината на р. Стрелчанска Луда Яна. На изток и на запад от града тръгват многобройни черни пътища, които в този регион са основно песъкливи. Това ги прави изключително приятни за колоездене, тъй като са доста гладки и рядко се образува кал, дори и да е валяло.

Програмата на тези велосипедни турове ще е свободна, в смисъл че няма да фиксираме предварително определен маршрут, по който да се кара. Тъй като вариантите са доста, може на място според желанията и възможностите на участниците да изберем най-удачния маршрут като дистанция, денивелация и сложност. Може да правим кръгови карания, като тръгваме и се връщаме в Стрелча, както и еднопосочни в различни направления, като ние ще се погрижим за логистиката от точка до точка.

Ден първи – петък, 18.10.2019 г.
Среща след работа в 17:00 ч. вечерта в локалното платно на бул. Цариградско шосе до метростанцията пред магазин Метро. Товарим велосипедите на буса и потегляме. Пътят отнема около 2,5 ч. Пристигаме в гр. Стрелча около 19:30-20:00 ч. Настаняваме се в хотела и се отдаваме на заслужена почивка в минералния басейн и вечеря. На вечерята ще обсъдим по какъв маршрут ще се движим на следващия ден.

Ден втори – събота, 19.10.2019 г.
Сутринта ставаме в 7:00 ч., пием кафе, закусваме, стягаме велосипедите и раниците и яхваме „кончетата”. Планът за дневното каране (имайки предвид, че по това време на годината слънцето залязва около 17:30-18:00 ч.) ще е такъв, че да може да се върнем в хотела най-късно до 17:00 ч. След активния ден, прекаран сред красивата природа и чистия въздух, няма по-хубаво нещо от това да разпуснеш мускулите в топлата минерална вода с напитка в ръката. На вечеря отново ще обсъдим и направим плана за карането на следващия ден.

Ден трети – неделя, 20.10.2019 г.
Ставаме отново в 7:00 ч. Закусваме, пием кафенце, събираме си багажа от хотела и се подготвяме за тръгване. Карането ни за този ден ще е по-кратко от предишния, защото ни чака и път обратно към София. След тура, разбира се, който иска, ще може да се потопи в басейнчето за половин час, ей така за бърз релакс. :). След това качваме велосипедите на буса и потегляме.

Цена: 250 лв./човек (при група от минимум 7 човека)

• Цената включва: транспорт от София до Стрелча и обратно на пътници и велосипеди, логистика в района, две нощувки в семеен хотел в двойни стаи със санитарен възел, две закуски, две вечери, веловодач, туристически застраховки, данък ДДС;
• Цената не включва: храна и питиета извън описаните, лични разходи, наем на велосипед и екипировка.

Цена без транспорт: 235 лв./човек.

Реклама

Всеки участник ползва собствен велосипед, каска, велоръкавици и еднодневна туристическа раница. В случай, че някой не разполага с подходящ планински велосипед, може да наеме на организаторите на цена от 25-55 лв./ден в зависимост от велосипеда (включително и каска).

Турът е подходящ за физически здрави хора, без здравословни проблеми със сърцето и опорно-двигателния апарат. Желателно е участниците да имат опит в планинското колоездене.

Записванията стават тук: https://nomadteam.bg/contacts#sign-up

Резервацията за пътуването се счита за потвърдена с превеждане на 50% аванс по сметка на агенцията.
За повече информация: [email protected] или тел.: +359/898 656 176

https://www.facebook.com/events/753253328479916/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>