Предизвикателството Transalp – ранната регистрация за 2020 г. вече тече!

560 километра, 18 500 метра изкачване, много пот, адреналин и емоции останаха зад гърба на участниците в MAXXIS BIKE Transalp 2019, което беше 22 издание на едно от най-старите и известни състезания от такъв тип (многоетапен ХС маратон). Освен наградите за победителите, всеки участник бе възнаграден за усилията си с невероятни пейзажи, незабравими преживявания и възможността да се потопи в тюркоазените води на езерото Молвено, облечен с фланелката на успешно финиширал състезател. За всички, които искат още от същото или се канят да го опитат за пръв път, краят на всяко издание е начало на очакването за следващото, а то ще е 23-то поред, от 5 до 11 юли 2020 г.


Впрочем Transalp отдавна не е непознато събитие за българската публика. В архивите на МТБ-БГ можете да намерите подробни репортажи за някои предишни издания, в които участваха състезатели от нашата страна. Например през 2015 г., когато караха Бойко Танчев и Илко Илиев, а също и през 2012 г., когато Уоутър Клепе, тогава живеещ в България, се включи в медиен отбор от името на МТБ-БГ и постигна доста впечатляващо класиране. Многобройните статии могат да дадат добра представа на всеки читател или кандидат-участник какво представлява тази елитна надпревара в сърцето на Алпите. Добрата новина е, че тази година България вероятно отново ще има медиен отбор в състезанието, представляващ МТБ-БГ. Но още по-хубаво би било, ако видим и други участници от нашата страна.

В тази връзка е добре да знаете, че ранната регистрация (т.нар. Early Bird) вече тече и ако мераклиите за участие се запишат преди 15 ноември 2019 г., ще получат 50 евро отстъпка от таксата, т.е. ще платят 849 евро вместо стандартните 899. Какво включва тази стартова такса и какви допълнителни услуги може да заявите и ползвате е видно тук: https://bike-transalp.de/en/participants/benefits-prices/. За най-младите участници има и специална оферта, включваща безплатно настаняване в състезателните биваци и 200 евро по-ниска цена.

Реклама

Трасето за състезанието през 2020 г. ще бъде обявено през месец ноември, но организаторите обещават обичайните високи дози от спиращи дъха гледки, напрягащи мускулите изкачвания и изпълващи душата спускания, като финалът ще бъде в Рива дел Гарда – един от най-популярните курорти в Европа, разположен до езерото Гарда.

Ако Transalp е една от байк мечтите ви или просто предизвикателство, което искате да пробвате, трябва да сте бързи с регистрацията, защото хилядата места обикновено се запълват доста бързо. Макар да е много сериозно като физически показатели, това състезание е преди всичко любителско, т.е. повечето колоездачи (обикновено идващи от десетки държави) участват заради личното предизвикателство. Традиционно събитието е отборна надпревара, т.е. участва се в комплект по двама в категориите мъже, жени и смесени отбори, като при мъжете има и две възрастови групи за ветерани (при Masters общата възраст на двамата трябва да е над 80 години, а при Grand Masters над 100 години). От 2019 г. обаче бе въведен и соло формат, ограничен до 200 участници, разделени също в няколко категории. 

Цялата налична към момента информация може да следите в официалния сайт на събитието BIKE Transalp: https://bike-transalp.de/en/start/

Регистрация: www.online-registration.de


Photos: BIKE Transalp


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>