В Боровец започна четвъртият кръг от Vivacom Downhill Series

От 13 до 15 септември Боровец ще бъде домакин на международното състезание по спускане Borovets Open Cup 2019. Събитието е част от календара на Международния колоездачен съюз и носи точки за световната ранглиста, както и от Държавния календар, като 4 кръг от Виваком Даунхил Сериите.

В екстремната надпревара ще се включат над 100 от най-добрите колоездачи от България и Европа, като до момента участието си са заявили представители на Гърция, Македония, Германия, Великобритания, Франция, Русия и Украйна.

Трасето за състезанието е с дължина от 2.4 км с денивелация от  400 метра, включва множество технични участъци с корени, камъни и други естествени и изкуствени препятствия, като големи скокове, стръмни отсечки, виражи и други.

Участниците са разделени в общо 7 групи – деца, юноши, жени, мъже елит, мъже оупен, мъже над 30 години и такива с колела без задно окачване. Очаква се надпреварата да е много оспорвана, като основни претенденти за спечелването на купата са Сам Хърд (Великобритания),  Тома Гибал (Франция), Йегор Примачек (Украйна) и от родна  страна Стивиан Гатев, Йоан Нейчев и Стиван Стефанов.

Състезанието протича в два основни етапа – в събота от 11:30 финали за децата и  от 15:30 квалификации за определение на стартовите позиции за финала на големите. В неделя точно в 14:00 ще бъде кулминацията на събитието – финалът на състезанието. Покрай трасето има много атрактивни зони за публика, където всички желаещи ще могат свободно да наблюдават шеметните спускания на състезателите.

Реклама

Участниците в събитието се борят за примамлив паричен и предметен награден фонд осигурен от организаторите от Бороспорт и спонсорите на събитието Виваком, Монстър Енерджи, Спорт Депо и др.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>