Световни ендуро серии 2019 | 7 кръг | Нортстар, САЩ

За втори път в рамките на сезон 2019 участниците в EWS се състезаваха на северноамериканския континент – този път в курорта Нортстар до езерото Тахо в Калифорния. И макар че не за първи път виждаме оспорвана надпревара, това състезание ще бъде запомнено с най-близките времена при мъжете в историята на сериите до момента.

След пет технични и трудни етапа разликата между Сам Хил (Team Chain Reaction Cycles Mavic) и Ричи Рууд (Yeti Cycles/Fox Shox Factory Team) бе само 13 стотни, така че последният етап бе не просто решаващ, но и супер напрегнат. Всеки от двамата даде максимума от себе си, но в крайна сметка победата принадлежи на американеца, но само с 0.8 секунди преднина! Наистина е трудно човек да си представи подобна близост в резултата, когато става дума за повече от 25 минути състезателно каране… Мич Ропелато за пръв път стъпи на подиума, заемайки третото място, а Мартин Мейс направи силно завръщане с четвърта позиция. Има и лоши новини – Еди Мастерс, който неизменно бе сред най-бързите през този сезон, счупи китката си през първия ден и това като че ли слага край на надеждите му за челно място в крайното класиране за сезона.

При жените Изабеу Кордурие (Intense Mavic Collective) спечели и този кръг, седем от седем тази година, с което вече е недосегаема на първото място в крайното класиране. Съперничките ѝ обаче стават все по-силни – Нога Корем (GT Factory Racing) спечели кралския етап и завърши втора, а Андреан Лантие Надо (Rocky Mountain/Race Face Enduro Team) бе най-бърза по петото трасе и зае третото място.

Последният кръг в Цермат, Швейцария ще е решаващ за титлата при мъжете, като разликата между Флориан Николаи и Сам Хил е само 60 точки в полза на французина. Трети е Кевин Микел.

Подробен видеорепортаж можете да гледате тук: https://www.youtube.com/watch?v=3wbnRqdCHfw.

Пълно класиране


Photos: http://www.enduroworldseries.com/