Biking Tours | Велопреход в епицентъра на Априлското въстание – 21-23 септември 2019

Изпълнено с високо качество, стил и невероятни отсечки за изкачване и спускане, това е традиционното каране на Biking Tours в Средна Гора. Утвърдило се е в годините като едно от най-добрите!

Програма

Ден 1, 21.09.2019 г. | Панагюрище – Стрелча – х. „Бунтовна“

9:30 ч. среща под градската баня в Панагюрище.

Когато групата се събере, поемаме в посока северозапад и ще преминем покрай паметник „Априлци“ и историческата местност Маньово бърдо. Пътят ни продължава по интересен и живописен черен път, водещ към град Стрелча. Когато достигнем до средногорския град, ще спрем за почивка и събиране на групата. Следват черни пътища и приятна пътека до с. Кръстевич и оттам до хижа Бунтовна (1200 м н.в.). Достигайки хижата, ще се установим за нощувка и ще се отдадем на заслужена почивка. Ако пристигнем навреме (към 15-16 ч.), ще направим бонус една невероятна пътека от Бунтовна към Кръстевич, откъдето платформа и бус ще ни качат отново на хижата.

За този ден дължината на прехода е 44 км, от 5 до 7 ч каране. 
Денивелацията през днешния ден е:
+1669 м обща положителна;
-1034 м обща отрицателна.
На няколко места има вода.
––––––––––––––––––––––––––––––-
Ден 2, 22.09.2019г. | х. „Бунтовна“ – Копривщица -х. „Бунтовна“

Тръгваме, когато закусим и групата е готова, но не по късно от 10 ч.
Планираме за днешния ден да има разнообразна програма, а именно – два маршрута!
Първият вариант е по-лек: от хижата по черни пътища и асфалт се достига до гр. Копривщица, където групата ще има време за обяд и разглеждане забележителностите на китното средногорско градче. В следобедните часове групата отново се връща в х. „Бунтовна“. Този маршрут е с дължина около 30 км и незначителна денивелация.
Вторият вариант включва доста по-развинтено каране и преминаване през съседните хижи „Чивира“ и „Средногорец“, където задължително ще отседнем за обяд, както и каране по най-техничните пътеки в този район. Има и вариант да достигнем Копривщица (по пътеки) и да се върнем по пътя на първия маршрут. При всички положения ще целим да караме по всички интересни пътеки, които сме подготвили.
Карането за днешния ден е в зависимост от предпочитания маршрут – от 30 до 45 км.
Вода има на няколко места, а бира в х. „Средногорец“ и Копривщица!
––––––––––––––––––––––––––––––-
Ден 3, 23.09.2019 г. | х. „Бунтовна“ – Стрелча – Панагюрище

След като закусим, ще тръгнем източно от хижата в посока гр. Стрелча. Ще се изкачим до връх Вълк, откъдето се откриват красиви гледки към най-високите върхове на Същинска Средна гора, както и голяма част от върховете на Стара планина. На юг от върха се открива гр. Стрелча, към който ще направим спускане по пътека и уникален черен път, изпълнен с множество “дропове“ и високоскоростни завои. Достигайки Стрелча, ще направим почивка. Последната отсечка е до изходната точка в Панагюрище с възможни варианти по избор – асфалт или черни пътища.
За този ден карането е около 25-36 км, в зависимост от последната отсечка Стрелча – Панагюрище, с очаквана продължителност 4-6 часа. Теренът е изключително разнообразен и приятен!

Реклама

Организационна такса за събитието е 120 лв. и включва: водач/и, застраховка “Злополука“, съпътстващ транспорт по маршрута за багаж, екипировка и други. Както и трансфери от Стрелча до Бунтовна и от Кръстевич до Бунтовна.
Таксата не включва храна и нощувки!
Таксата може да бъде платена в брой или по сметка:
Сдружение Байкинг Турс BG77STSA93000023219049 STSABGSF банка ДСК
––––––––––––––––––––––––––––––-
Храна:
В хижата готвят много вкусно и ще може да си поръчаме храна.
Всеки може да си вземе каквато и колкото поиска храна, в хижата има перфектно оборудвана кухня.
Ледено студена бира и безалкохолни също има в хижата.
А който желае, може да си вземе напитки, като нашият транспорт ще ги качи в хижата, където има и хладилници за ползване от туристите.
По време на дневните карания е добре да имате храна. Първия и третия ден минаваме през град Стрелча, а втория през Копривщица, където има магазини и кръчми.
––––––––––––––––––––––––––––––-
Нощувки: и двете нощувки са в хижа „Бунтовна“. Стаите са 2-ки и 3-ки със собствен санитарен възел, а цената е 20 лв. на човек/на вечер. Възможно е и настаняване на палатки в района на хижата срещу допълнително заплащане.
––––––––––––––––––––––––––––––-
Транспорт от София до Панагюрище и обратно предлагаме срещу допълнително заплащане от 30 лв. за хора и велосипеди!
––––––––––––––––––––––––––––––
Внимание!!! В случай, че регистриран участник се откаже три дни преди датата на събитието, е длъжен да заплати 50% от стойността на организационната такса като неустойка!
––––––––––––––––––––––––––––––
Записването става само на e-mail: [email protected] или на тел. 0888881245 – Нено Делирадев.
Краен срок за записване 17.09.2019 г.

https://www.facebook.com/events/398095807477788/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>