Carpathian MTB Epic 2019 | Оспорвана надпревара в първия ден

На 2 август същинската надпревара в Carpathian MTB Epic започна с пълна сила! Маршрутът с дължина 43 км включваше 15 км от това, което организаторите наричат „истинско планинско колоездене“, т.е. диви и технични планински пътеки в една от най-красивите части на Румъния. Последните 5 км пък, макар и по асфалт, със своите 8% среден наклон се оказаха едно от най-големите предизвикателства за много от участниците. Допълнителни проблеми създаваха и калните условия вследствие на падналите наскоро дъждове.

Победител в този първи ден стана Филип Адел от Чехия с време 2:38:04, следван на съвсем малка дистанция от Пиер Било, който спечели пролога в четвъртък. Трети остана Томаш Вишновски, победителя от 2017 г., който спука гума по време на състезанието и заради това изгуби немалко време. Във временното класиране Пиер Било все още стои начело.

Александър Алексиев от Велораптор завърши първия етап на шесто място с 9 минути изоставане. Такава е и позицията му във временното класиране. Емо Стойнев и Лъчо Ангелов са съответно на 20 и 22 позиции за деня. При по-голямата възрастова група Калин Русев шести, а Виктор Танков 12-и.

При жените Ариане Лути продължи силното си представяне от пролога и завърши с комфортна преднина от почти 8 минути, следвана от Хилдегун Гертруде Ховденак (Норвегия) и Хелена Плашар (Белгия).

Повече информация за състезанието можете да намерите в сайта му: www.carpathianmtb.ro.

Реклама