Остава един ден до старта на Carpathian MTB Epic 2019

Carpathian MTB Epic (“CMTBE”), най-важното многоетапно MTB състезание в Румъния, започва на 1 август в Cheile Grădiștei – Fundata, близо до Бран, известно като Замъка на Дракула. Над 220 топ колоездачи от цял свят, представляващи повече от 20 държави, ще се включат в надпреварата. Сред тях има и запалени любители, привлечени от предизвикателството, добрите пътеки и несравнимитe гледки – все неща, които са гаранция за незабравими преживявания.

Тази година в Carpathian MTB Epic ще видим и силно българско участие от страна на Велораптор. Как ще се представят нашите елитни състезатели в тази елитна надпревара предстои да разберем, така че очаквайте повече подробности в тази насока. Лицензираните към UCI участници ще се борят и за точки в световната ранглиста, а размерът на наградния фонд (включително парични и предметни награди) е 8550 евро.

Събитието вече е добре познато в състезателните среди и привлича все по-изявени спортисти. Наред с атлети като Ариане Лути (победителка през 2018 г.) и Томаш Вишновски (победител през 2017 г. и национален шампион на Словакия), ще видим и нови за румънската сцена имена като Гай Сеслър (шампион на Израел по ХСО за 2018 г.), Ада Хинхо (шампион на Каталуния пре жените за 2019 г.) и др. За всички фенове информацията за хода на състезанието ще бъде подавана своевременно чрез Facebook страницата на Carpathian MTB Epic.

www.carpathianmtb.ro/

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>