iXS European Downhill Cup в Пила и българското участие там

Изабела Янкова постигна пореден успех в турнирите на iXS, този път в Пила, Италия, където се проведе четвъртият кръг от iXS European Downhill Cup. Българската състезателка отново оглави класирането в категорията Pro U17 Female (жени до 17 г.), с което май и титлата за сезона вече изглежда „в кърпа вързана“. Доста впечатляващ е и фактът, че времето на Изабела би било достатъчно, за да заеме 4 позиция при жени елит – нещо, върху което наблягат дори организаторите в своя репортаж, което означава, че българката не остава незабелязана (и не виждам как би могла да остане при такова каране и постоянство в резултатите!).

Иначе, за протокола, най-бърз при мъжете бе Лори Грийнленд, а при жени елит Вероника Уидман – и двамата са утвърдени атлети, така че няма как да изненадат някого с доброто си представяне. Отново ви насочвам към репортажа от организаторите, ако искате да прочетете повече подробности за хода на надпреварата и победителите във всички категории: https://www.racement.com/en/Greenland-and-Widmann-win-in-Pila. Условията за каране не бяха леки – дъждът идваше и си отиваше, което постоянно променяше характера на трасето. Тренировките започнаха на сухо, в събота бе доста кално, а в неделя денят започна с кал, но времето се пооправи и трасето бързо започна да изсъхва.

Аз ще се фокусирам най-вече върху българските участници, защото те не бяха никак малко в този силен европейски старт. При жените, макар и в категория елит, компания на Изабела правеше и Виктория Гончева. Тя завърши на 8 място.

Стивиан Гатев този път не караше в супер-финала (30-те най-бързи от квалификацията + няколко „запазени места“), но затова пък се представи много добре в малкия финал – 24 място от стотина участници. Такова класиране показва ясно, че Стиви постепенно трупа опит и увереност, които водят и до подобряване на резултатите му, при това без да става дума за някакво епизодично „избухване“.

Реклама

На стартовата линия в Пила застанаха и двамата съотборници в Drag Йоан Нейчев и Тодор Киров. Йоан е паднал при финалното си спускане и остана на 52 място, а Тодор е малко по-напред на 48 позиция.

Имахме участник и в групата Pro U17 Male  (младежи до 17 г.) – там Пламен Тотев завърши на 33 позиция.

Още снимки от състезанието, както и друга информация, можете да намерите в сайта на iXS сериите: https://www.racement.com/

Пълното класиране може да видите тук: https://www.racement.com/media/61286.pdf


Photos: Rick Schubert


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>