Българското участие в iXS European Downhill Cup #3 Abetone 2019

В последния уикенд на юни някои от най-бързите български спускачи отново се отправиха към Западна Европа, по-специално към италианския курорт Абетон, където се проведе третият кръг от престижния турнир iXS European Downhill Cup.


Разбира се, в тази група бе и Изабела Янкова, чиито успехи до момента радват всички почитатели на дисциплината в България. Този път в своята категория Изабела имаше само една съперничка, но най-голямото изпитание всъщност се оказа трасето – дълго и трудно, то изискваше и смелост, и сила, каквито българската състезателка определено има. В този трети кръг обаче не ѝ достигна малко късмет, защото при финалното си спускане Иза падна и контузи рамото си. Въпреки инцидента тя успя да завърши спускането си, заемайки второ място, което със сигурност ѝ носи и ценни точки за сезонното класиране. За щастие към момента контузията изглежда сравнително лека, така че стискам палци на Изабла да се възстанови бързо, защото я очакват още състезания в турнирите на iXS.

Късметът не бе на страната и на Стивиан Гатев. Въпреки че не бе доволен от квалификацията си, той имаше право да кара в супер финала (т.е. с най-бързите), защото има доста натрупани точки в турнирите на iXS и това го прави защитен състезател. Преди първата междинна контрола обаче Стиви извади гумата си от каплата и това означаваше DNF за него. 🙁

Румен Белезирев също не бе застрахован от несполуки, само че при него се случиха в квалификацията (под формата на падане). Въпреки това Румата успя да преодолее болката за финала и се класира в топ 10 на своята категория (Pro 19 Male) сред повече от 30 участници.

Реклама

Пълното класиране можете да видите тук: https://www.racement.com/media/59299.pdf.

Снимки можете да разгледате тук:
https://www.racement.com/en/Media/iXS-European-Downhill-Cup-3-Abetone-2019-Saturday
https://www.racement.com/en/Media/iXS-European-Downhill-Cup-3-Abetone-2019-Sunday