Велоучилище МТБ-БГ | Курс за начинаещи – Войнеговци, 6 юли 2019 г.

Лятото дойде и най-сетне имаме време за провеждане на няколко курса по планинско колоездене в околностите на София. Първият ще е за начинаещи и ще бъде по една много приятна пътека над с. Войнеговци.

Ще се срещнем на площада в Локорско (защото има повече място за паркиране), където ще отметнем „административната част“ (декларации, такси за участие и т.н.), ще направим проверка на велосипедите и начални упражнения за завиване на съседния (по-закътан) площад. След това потегляме в посока Войнеговци, като преди селото започва изкачването към в.з. Манчов валог – по време на него ще спираме за няколко дози упражнения – баланс, позиция и други важни техники на каране. След това ни очаква спускането – пътеката е много приятна и лека, като по нея ще можем да упражним на начално ниво някои от важните техники като спиране, завиване, преодоляване на някои видове препятствия. Тъй като пътеката не е много дълга, възможно е да остане време за още едно спускане по нея (ако участниците желаят да се изкачим втори път) или пък за допълнителни упражнения.

НИВО: начинаещи
Как да определите нивото си е обяснено ТУК.

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 4

МАКСИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 8

ТАКСА: 25 лв./човек
Таксата за участие се заплаща на място в деня на обучението.

Таксата включва участие в упражнения с инструктор за усвояване на основните техники за каране на планински велосипед.

Таксата НЕ включва застраховки, транспорт, настаняване, храна и други подобни услуги.

Реклама

ПРОГРАМА:

Събота, 6 юли 2019 г.

09:00 – 09:30 – Регистрация (Локорско, главния площад, https://goo.gl/maps/T7yJcLcbQdu)
09:30 – 11:00 – Проверка на велосипедите, кратки начални обяснения и упражнения, изкачване до началото на пътеката.
11:00 – 13:00 – Изкачване до началото на пътеката (включва и упражнения на определени места).
13:00 – 17:00 – Спускане по пътеката със спирания за упражнения, последвано от второ спускане или от допълнителни упражнения.
*В час, определен според желанията на участниците, може да направим обедна почивка. Носете си някаква храна по ваш вкус за хапване в планината.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ:
– Да са на възраст 18 години или повече.
*Участници от 12 до 17 години ще бъдат допускани в обученията за начинаещи само в присъствието на родител, който да ги наблюдава. Участници на възраст от 14 до 17 години може да бъдат допуснати и в заниманията за напредващи, ако в тях участва и техен родител, който да носи отговорност за действията им.
– Да носят каска и ръкавици по време на упражненията – задължително!
– Препоръчително е да носят и допълнителна защитна екипировка – очила, наколенки, налакътници и др.
– Да участват с изправен планински велосипед.
– Да са заплатили таксата за участие (заплаща се на място преди започване на обучението).
– Да подпишат пред инструктора Декларация за освобождаване от отговорност.
С общото съдържание на декларацията може да се запознаете ТУК, но някои редове в нея ще са индивидуални за всяко обучение, така че конкретните декларации ще се подписват на място.
– Препоръчително е всеки участник да има Планинска застраховка и застраховка „Злополука“.
*Тези застраховки могат да ви спестят разходи в случай на травма, оказване на първа помощ, спасяване в планината и други неприятни ситуации. Организаторите на събитието не носят отговорност за каквито и да е разходи, възникнали за участниците във връзка с такъв инцидент.

ЗАПИСВАНЕ

Желаещите да участват в мероприятието трябва да се запишат най-късно до 19:00 ч на 4 юли 2019 г. чрез попълване на формуляра долу. Посочват се трите имена на участника, възраст, e-mail и телефон за обратна връзка. Местата са ограничени! Събитието ще се проведе само при наличие на минималния брой участници. Окончателно потвърждение за провеждане на курса ще бъде изпратено по e-mail най-късно на 4 юли 2019 г. след 20:00 ч., като ще изпратим и SMS на всеки участник, защото понякога писмата попадат в папка СПАМ и не достигат навреме до получателите.

Формуляр за записване: https://forms.gle/2BrTo1xofBc182888.

За допълнителна информация следете също:

Страницата на събитието във Facebook: https://web.facebook.com/events/276277943211493/.

Темата във форума: https://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=48&t=195799.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>