Велоучилище МТБ-БГ | Курс за напредващи и напреднали – Бояна, 7 юли 2019 г.

След курса за начинаещи в събота, за неделя предвиждаме и курс за напредващи над Бояна и Драгалевци, в който напредналите също са добре дошли, с уговорката, че пътеките няма да са много трудни, но в никакъв случай няма да са и скучни!

Ще се срещнем в градинката при Боянското ханче, където ще прекараме около час в проверка на велосипедите и начални упражнения за баланс, позиция, завиване и други основни техники на каране. След тази загрявка на телата и уменията се отправяме в посока Драгалевци (по алея с променлив наклон, но преобладаващо нагоре), оттам се изкачваме до Драгалевския манастир и продължаваме по още по-интересна пътека към Боянското езеро (първо предимно нагоре, после започваме да се спускаме). При Боянското езеро ще си изберем една от двете възможни пътеки надолу, които в един момент се събират. Цялостно пътеките в това каране са разнообразни и включват доста различни елементи, но без да са прекалено трудни. През целия ден ще се крием от жегите в сенчестите витошки гори, но благодарение на упражненията и повторенията, потенето ще е гарантирано! Носете си и някаква храна за хапване в планината, защото по маршрута няма заведения за хранене.

НИВО: напредващите ще имат най-голяма полза от това обучение, но и напредналите са добре дошли!
Как да определите нивото си е обяснено ТУК.

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 4

МАКСИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 8

ТАКСА: 25 лв./човек
Таксата за участие се заплаща на място в деня на обучението.

Таксата включва участие в упражнения с инструктор за усвояване на основните техники за каране на планински велосипед.

Таксата НЕ включва застраховки, транспорт, настаняване, храна и други подобни услуги.

Реклама

ПРОГРАМА:

Неделя, 7 юли 2019 г.

09:00 – 09:30 – Регистрация (Бояна, градинката над площада при Боянското ханче, https://goo.gl/maps/X8TuKbMUD2A2)
09:30 – 10:30 – Кратки начални обяснения и упражнения (в градинката).
10:30 – 17:00 – Каране по маршрут Бояна – Драгалевски манастир – Боянско езеро – Бояна.
* В избрано от участниците време ще направим обедна почивка в планината. Необходимо е да си носите някаква храна по ваш избор – енергийни десерти, сандвич, плодове или друго.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ:
– Да са на възраст 18 години или повече.
*Участници от 12 до 17 години ще бъдат допускани в обученията за начинаещи само в присъствието на родител, който да ги наблюдава. Участници на възраст от 14 до 17 години може да бъдат допуснати и в заниманията за напредващи, ако в тях участва и техен родител, който да носи отговорност за действията им.
– Да носят каска и ръкавици по време на упражненията – задължително!
– Препоръчително е да носят и допълнителна защитна екипировка – очила, наколенки, налакътници и др.
– Да участват с изправен планински велосипед.
– Да са заплатили таксата за участие (заплаща се на място преди започване на обучението).
– Да подпишат пред инструктора Декларация за освобождаване от отговорност.
С общото съдържание на декларацията може да се запознаете ТУК, но някои редове в нея ще са индивидуални за всяко обучение, така че конкретните декларации ще се подписват на място.
– Препоръчително е всеки участник да има Планинска застраховка и застраховка „Злополука“.
*Тези застраховки могат да ви спестят разходи в случай на травма, оказване на първа помощ, спасяване в планината и други неприятни ситуации. Организаторите на събитието не носят отговорност за каквито и да е разходи, възникнали за участниците във връзка с такъв инцидент.

ЗАПИСВАНЕ

Желаещите да участват в мероприятието трябва да се запишат най-късно до 19:00 ч на 5 юли 2019 г. чрез попълване на формуляра долу. Посочват се трите имена на участника, възраст, e-mail и телефон за обратна връзка. Местата са ограничени! Събитието ще се проведе само при наличие на минималния брой участници. Окончателно потвърждение за провеждане на курса ще бъде изпратено по e-mail най-късно на 5 юли 2019 г. след 20:00 ч., като ще изпратим и SMS на всеки участник, защото понякога писмата попадат в папка СПАМ и не достигат навреме до получателите.

Формуляр за записване: https://forms.gle/PNQedsyjig91A5FNA.

За допълнителна информация следете също:

Страницата на събитието във Facebook: https://web.facebook.com/events/452148748900998/.

Темата във форума: https://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=48&t=195800.