Biking Tours | Из родопските язовири

Biking Tours ви канят на едно от традиционните си карания в Родопите – тридневен байк тур „Из родопските язовири“ от 12 до 14 юли 2019 г. В рамките на три дни ще карате колела по бреговете на едни от най-високите и красиви планински водоеми –  Голям Беглик, Широка поляна и Доспат.

ПРОГРАМА

Ден 1, 12.07.2019 г.

10:00ч. среща при рибарника на Г.С. „Беглика“.
През днешният ден ни очаква каране по приказните ливади в резерват „Беглика“. Преминавайки през Банчев, а след това и през Джирков чарк, достигаме местност Казармите. Следва спускане по горски път до друга красива местност Мандрата, откъдето ще поемем на юг и нагоре. След стръмно и не много дълго изкачване ще достигнем било, от което се откриват страхотни гледки. За кратко време караме по билото, след което ще се спуснем по много стръмен горски път, за да достигнем бреговете на яз. Доспат, където на удобно за целта място ще останем за нощувка на бивак.

Карането е с очаквано време за изминаване от 3 до 6 часа с почивките. Вода по маршрута има. Терен: черни пътища.
––––––––––––––––––––––––––––––
Ден 2, 13.07.2019 г.

Втория ден ще довършим обиколката на яз. Доспат, достигайки и едноименния град. От там следват черни пътища, по които ще достигнем яз. Широка поляна в близост до Кавал тепе. Ще караме още няколко километра по черен път, за да пресечем асфалтовия път Батак-Доспат, по който ще караме за кратко, достигайки магазинчето на брега на яз. Широка поляна. От тази точка ще дадем възможност на част от участниците да се транспортират с бус и платформа до лагера на яз. Доспат, а останалите ще продължат през местност Лонгурлии, карайки през красиви и тучни родопски поляни. След около час каране ще достигнем Стамболова ливада, откъдето ще направим приятно спускане по горски път до бреговете на яз. Доспат.
Днешното каране е с очаквано време за изминаване от 4 до 7 часа с почивките. Вода по маршрута има. Терен: черни пътища.
––––––––––––––––––––––––––––––
Ден 3, 14.07.2019 г.

Когато сме готови, ще направим проверка на велосипедите и към 10:00 ч. ще тръгнем към яз. Голям Беглик. Ще достигнем бреговете му след около 7-8 км изкачване и около 4-5 спускане, следва обиколка на язовира по бреговете му. Краят на маршрута ни е язовирната стената.
Велопреходът е с очаквано време за изминаване от 3 до 4 часа с почивките. Вода по маршрута има. Терен: черни пътища.

Реклама

Нощувки:
И двете нощувки спим на палатки, на удобно за целта място с навес и чешма на брега на яз. Доспат.
Внимание!!! Ако някой иска да се настани на закрито, сам ще трябва да си резервира място!
Ето тук ще бъде бивака като ориентир.
––––––––––––––––––––––––––––––-
Храна:
Всеки сам си осигурява за дневните преходи! За вечерите може да направим общ пазар за прясна риба, телешки и/или овнешки/агнешки пържоли. Ще има барбекю и тикла, на която ще си изпечем и приготвим вкусната вечеря.
––––––––––––––––––––––––––––––-
Транспорт:
Ние може да организираме такъв за хора и велосипеди на цена от 40 лв. в двете посоки по маршрут София – яз. Голям Беглик – София. Същият ще тръгне в 7:00 ч. на 12.07.2019 г. от паркинга пред национален стадион „В. Левски“, София.
Може да съдействаме и за споделено пътуване между участници.
––––––––––––––––––––––––––––––-
Организационната такса за събитието е 100 лв. и включва: водач/и, застраховка злополука, както и съпътстващ транспорт по маршрута за багаж, екипировка и храна.
Таксата не включва храна и транспорт до и от изходна точка.
Има възможност да се включите за уикенда, като цената на организационната такса в този вариант е (80 лв).

Таксата може да бъде платена в брой на място, или предварително по сметка:
Сдружение Байкинг Турс,
ЕИК 176964276
BG77STSA93000023219049
STSABGSF
Банка ДСК
––––––––––––––––––––––––––––––
Препоръчваме на всеки участник да носи със себе си дъждобран (за прехода) и топли и сухи дрехи и обувки за подмяна (в случай на лоши метеорологични условия и дъжд).
––––––––––––––––––––––––––––––-

Записването става на e-mail: [email protected] или на тел. 0888881245 – Нено Делирадев.
Краен срок за записване 10.07.2019 г.
Моля, изпращайте три имена, ЕГН и актуален тел. номер за обратна връзка.
Очакваме Ви!

https://web.facebook.com/events/2427984417488178/