Джуренец Куест 2019 – планинско велосъстезание и маратон | 22 юни

Четвъртото издание на състезанието по планинско колоездене – „Джуренец Куест 2019” ще се проведе на 22.06.2019 г. в гр. Своге и за първи път ще включва не само планинско колоездене, но и бягане.

МЯСТО: гр.Своге, Градски стадион

ПЛАНИНСКО КОЛОЕЗДЕНЕ: Стил XC (Cross Country)

Дължина: 47 км
Старт/финал и маршрут: гр. Своге до връх Джуренец (1397 м) и обратно до гр.Своге
Положителна денивелация: 1700 метра
Категории: Мъже 19-40 г. (включително),  Младежи 16-18 г. (включително), Ветерани 41+ г., Жени 16 г.+

ПЛАНИНСКО БЯГАНЕ: 11км

Дължина: 11км
Старт/финал и маршрут: гр. Своге към с. Желен (мах. Драганово бърдо) и обратно до гр. Своге (през кв. Дренов)
Положителна денивелация: 400 метра

Категории: мъже и жени (всички възрасти)

ЗАПИСВАНИЯ: Записването продължава до 24 часа на 21.06. На 22.06 от 8:30 до 10:20 състезателите ще получават състезателни номера. Ще може да се записва и на място.

СТАРТОВА ТАКСА (на място):
– колоездне – 10 лв.
– бягане – 5 лв.

ОБЩ НАГРАДЕН ФОНД (за колоездене): 1350 лв.

Реклама

МАРШРУТ ЗА КОЛОЕЗДЕНЕ: Стартът ще бъде даден от стадиона на град Своге, след което предстои набиране на височина към с. Желен, махала „Драганово Бърдо“ и към с. Лесков дол. Следва излаз на пътеката Ком-Емине в посока към вр. Чукава и вр. Джуренец. Атаката на вр. Джуренец е тежка, като най-високата точка от маршрута е именно на него – 1394 метра. От върха се откриват величествени гледки към вр. Чукава, вр. Мургаш, вр. Козница и Витоша планина. Следва спускане и обиколка в землищата на с. Лесков дол, с. Батулия и с. Буковец, като финалът на състезанието отново е на градския стадион в Своге.

Маршрутът минава през вековни дъбови и букови гори, пасища и чукли. Освен уникалния пейзаж, състезатели ще могат да се полюбуват и на много диви животни, които обитават свободно и необезпокоявано красивата местност, живеейки в хармония с природа, пастири и туристи.

АТРАКЦИИ ЗА СЪСТЕЗАТЕЛИ И ПУБЛИКА: Както за състезателите, така и за публиката ще има разнообразни атракции и игри, включващи:

– DJ и водещ

– Игри с публиката

– Томбола за участници и публика – велосипед

– Сръбска скара и бира

ДОПЪЛНИТЕЛНИ: На всеки чекпойнт ще има минерална вода и подкрепителни продукти за състезателите. Времената ще бъдат автоматично отчитани от DRACE.bg

Още информация:

https://drace.bg/event/139

https://web.facebook.com/events/516201372236361/