Изабела Янкова с победа във Винтерберг

Българската състезателка Изабела Янкова постигна поредна победа в турнирите на iXS! Тя взе участие и във втория кръг на iXS Downhill Cup, който се проведе във Винтерберг, Германия. След като даде най-добро време в квалификацията за категорията Open Women, Изабела направи същото и на финала.

Снимка: Николай Янков

Струва си да отбележа, че в този старт тя имаше 16 съпернички. Повечето от тях от държави с работещи федерации, с повече спонсори и изобщо с доста по-развит спорт от България; някои от тях и с повече опит.

Но има и още… срещу името на Изабела всъщност стои най-доброто време сред жените изобщо! Т.е. тя бе по-бърза и от десетината състезателки в категория Жени Елит.

С победата си българката поведе убедително и във временното класиране в своята категория.

След всичко това все повече си задавам въпроса няма ли най-сетне някой по-голям европейски отбор, спонсор или треньор да забележи успехите на това момиче и да се опита да развие таланта ѝ на още по-високо ниво? Наречете ме мечтател, но няма да се учудя, ако някога и това се случи…

Във Винтерберг България имаше още един представител в лицето на Димитър Мазнейков в категория Pro U17 Male (момчета до 17 години). Той също се представи добре с 10 място от 22 човека.

Който е любопитен за пълното класиране, ето го тук: https://www.racement.com/media/57313.pdf.

Едва ли е нужно да припомням, че петият кръг от iXS Downhill Cup ще бъде в Пампорово на 22-23 юни и че Изабела и всички останали български състезатели ще имат нужда от мощна подкрепа на публиката, каквато заслужават и всички чуждестранни участници, разбира се. Изобщо, не се офлянквайте, а елате в Пампорово, за да гледате състезание от висок клас, в което поне в една от категориите има реален шанс да излъчим победител!

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>