Biking Tours | MTB уикенд в полите на Пирин

В първият уикенд на месец юни ще направим каране в подножието на Пирин. Ще отседнем в Добринище и с кръгови маршрути ще се вихрим по пътеките.

ПРОГРАМА

Ден 1, 01.06.2019 г. (Добринище-Банско- Добринище)

Ще тръгнем в 9:30 ч от хотел „Валентино 2“ в Добринище.

В първия от двата дни ще караме по пътеките над Банско. С помощта на бус и платформа за велосипеди ще се трансферираме близо до ендуро пътеките над града и ще направим максимален брой спускания. Пътеките са средно дълги, с различна трудност и изискват поне средни умения по планинско колоездене.

В края на деня се прибираме на ход до Добринище, спускайки се по една от най-близките до града пътеки. Ще отделим време за посещение на басейн и спа център за релакс и наливане с бира.

През днешният ден карането ще е основно спускане, тъй като бусът ще ни спестява основното изкачване, но въпреки това трябва да знаете, че до самите пътеки има и въртене.
Вода по маршрута има и ще може често да допълваме.

Реклама

Ден 2, 02.06.2019 г. (Добринище- х. „Мучарата“ – Добринище)

След закуска с вкусна домашно приготвена храна, ще прегледаме „дараците“ и ще тръгнем по асфалтов път с равномерен наклон на изкачване около девет километра. Ще се движим в посока х. „Гоце Делчев“ и няколко километра преди хижата се отделяме по черен път в югоизточна посока. Следват красиви и приятни моменти и каране по черни пътища, които следват едно от ниските била на планината с отрицателна денивелация. Не след дълго пътищата стават пътеки и след няколко километрово спускане излизаме в началото на асфалтовия път, малко над града на изходна точка. На това място ни чакат бус с платформа за велосипеди, който ни трансферира до х. „Гоце Делчев“. В района на хижата има рибарник, където ще направим по-дълга почивка и ще отделим време за обяд и бира. В следобедните часове продължаваме пътя си по горски път достигайки х. „Мучарата“. Там ще съберем групата и ще допълним вода. Следва разнообразно каране по черен път и шантави и интересни пътеки в стил „Джагара Джугара“ (нагоре-надолу). А в края на деня се спускаме по известна пътека, с която слагаме край на уикенда в Пирин. Прибираме се до хотела с 2-3 км лежерно въртене. Предвиждаме време за веломивка и храна.

В края на деня, около 16-18 ч. отпътуваме от Добринище.

За днешния ден карането е приблизително 40 км.
Ще бъдем подпомогнати от бус и платформа в 12 км изкачване.
Общата положителната денивелация е около 1200 м.
Терен: черни пътища и асфалт.
Вода по маршрута има.
––––––––––––––––––––––––––––––-
Нощувка:
Резервирали сме апартаменти в спа хотел Русковец Ризорт Добринище https://www.ruskovets.com/.
Цената е 55 лв. на човек на вечер с включена закуска и ползване на Спа Център и минерален басейн.
––––––––––––––––––––––––––––––-
Храна:
Както добре знаете, с храната нямаме никакви проблеми 🙂
В хотела имаме включена закуска на блок маса и вкусна истинска храна.
За вечеря всеки сам ще може да си поръчва на свободна консумация.
По време на карането за първия ден е добре да си носите храна. За вторият от дните ще отседнем в рибарник за обяд, където предлагат добра и вкусна храна.
––––––––––––––––––––––––––––––-
Транспорт:
Може да предложим ограничен на брой (до 14 места), за участници с велосипеди от София до Добринище и обратно, който се заплаща допълнително 40 лв. на човек с велосипед. Същият ще пътува на 31.05.19 между 17:30 и 18:00 ч. от паркинга пред национален исторически музей София.

Може да достигнете и със собствен такъв до Добринище, както и да помогнем за споделено пътуване между участници.
––––––––––––––––––––––––––––––-
Внимание:
Този тур е приключенски, въпреки това е добре да знаете, че има не леки изкачвания по черни и асфалтови пътища. Нивото на техническа и физическа трудност е средна. Маршрутът не е подходящ за напълно начинаещи велосипедисти.

Може да определите нивото си тук: http://www.mtb-bg.com/index.php/special/tips/4294-tips-2016-mtb-bg-bikeschool-level-test
––––––––––––––––––––––––––––––-
Организационна такса за събитието е 120 лв.

Тя включва: водач/и, застраховка “Злополука“, както и трансфери до изходна точка на пътеките над Банско и Добринище.
Таксата не включва: нощувки, храна, транспорт до изходна точка на маршрута и лични разходи!

Внимание !!! Ако регистрирал се участник се откаже 3 дни преди датата на събитието дължи неустойка в размер на 50% от организационната такса.
––––––––––––––––––––––––––––––-
Таксата може да бъде платена в брой на място, или предварително по сметка:

Сдружение Байкинг Турс,
ЕИК 176964276
BG77STSA93000023219049
STSABGSF

Записването става на e-mail:
[email protected] или на тел. 0888881245 – Нено Делирадев.
Краен срок за записване 28.05.2019 г.
Или до запълване на максимален брой участници за тази група 20 човека.

https://web.facebook.com/events/626828901116075/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>