Световни ендуро серии 2019 | 2 кръг | о-в Тасмания, Австралия

Изабеу Кордурие и Мартин Мейс оглавиха класирането и във втория кръг от Световните ендуро серии 2019 (Shimano Enduro Tasmania), който се проведе в последния уикенд на март на остров Тасмания.


Малкият град Дерби бе завладян от хиляди фенове на ендурото, които се наредиха около пътеките, за да гледат най-добрите в света в началото на сезона.

Форматът на състезанието бе малко по-необичаен, тъй като в събота имаше само един етап, но затова пък наречен „Кралски“, защото бе най-дълъг и носеше допълнителни точки. Още в него си пролича превъзходството на Изабеу Кордурие (Intense-Mavic Collective) и Мартин Мейс (GT Factory Racing), които завършиха с най-добро време в двете основни категории. 

Същинското ендуро състезание бе в неделя, когато за участниците бяха осигурени пет етапа. Кордурие се чувстваше комфортно и спечели два от тях, или общо три от шестте за двата дни. Това ѝ осигури преднина от 22 секунди в края на деня и втора поредна победа в сериите.

Доста интересни бяха другите две места на подиума. В първото си EWS състезание американката Джил Кинтнер (една от успешните DH състезателки допреди няколко години) завърши на втора позиция, а трета остана местната шампионка Роуена Фрай. Французойката Морган Чар започна състезанието добре, но лошо падане в четвъртия етап я запрати назад в класирането.

При Мартин Мейс успеваемостта бе още по-висока – той завърши с най-добро време в четири от шестте етапа. Само Кевин Микел и Джес меламед успяха да му измъкнат по една етапна победа, но в крайна сметка на второ място завърши Флориан Николаи (Canyon Factory Racing), а трети остана спускачът Конър Фиърън (Kona Factory Team), който загатва с това една отлична форма за предстоящия сезон.

Реклама

Подробен видеорепортаж можете да гледате тук: https://www.youtube.com/watch?v=hHK4aKBzb-M

Пълните резултати от Тасмания

Следващият кръг от сериите е на 14 май на красивия португалски остров Мадейра.


Photos: http://www.enduroworldseries.com/