Как да настроите окачването си с Яник Механика

И преди съм публикувал видеоклипове от полезната поредица на Scott с професионалните съвети на Яник Граниери, който е главният механик на ХС отбора им в СК и лично на Нино Шуртер, а този епизод е особено важен, защото засяга настройката на окачването. 

Това е тема, колкото обширна, толкова и субективна, доколкото всеки по-напреднал колоездач развива собствени предпочитания към отделните характеристики на окачването си, макар че има и много хора, които не се вълнуват прекалено от настройките и предпочитат да инвестират времето си в каране. Не може да се каже кой от двата подхода е по-добър – за всеки е различно, но и в двата случая горното видео може да ви е полезно, защото то показва както основните и базови настройки, които е добре всеки да приложи на собствения си велосипед, така и някои по-специфични неща, които са конкретен избор на Нино Шуртер и механика му.

Всичко това в подробен вид, с повече текст и снимки, можете да прочетете тук: https://www.scott-sports.com/global/en/page/how-to-set-up-your-suspension.

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>