Български колоездачни серии 2018 – награждаване

На 15 декември в залата за партита The Site бяха наградени победителите в Българските колоездачни серии за 2018 г. Припомням ви набързо класирането в тях: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/sportnews/6780-sportnews-2018-bg-race-series-results.

Трябва да призная, че аз лично не си спомням церемония по награждаване с толкова много хора – не само на подиума, но и като публика. Избраното от организаторите място за церемонията и последвалото парти не бе малко като площ, но едва побра всички желаещи, като някои от тях прекараха доста време и на двора, за да дишат по-спокойно. Това показва, че въпреки неизбежните трудности, грешки и проблеми, Българските колоездачни серии продължават да бъдат един успешен модел, изграден с общите усилия на много от активните организатори на състезания в страната, обединени в Българската колоездачна лига (БКЛ). Доказателство за това бе и интересният сезон, който в някои дисциплини и категории бе по-оспорван от всякога.

Антон Настев, председателят на УС на БКЛ, е един от хората, които неуморно „бутат нещата“ в правилната посока, но той не пропусна да поздрави всички свои съмишленици в БКЛ и да напомни, че подобни и по-добри резултати могат да се очакват само при добра съвместна работа и единодействие.

Събитието бе уважено и от кметовете на две общини, които връчиха част от наградите.

Реклама

На подиума се изредиха толкова много състезатели – в общо четири дисциплини, всяка от тях с по няколко категории, че ми е най-лесно да публикувам снимките в Галерията на МТБ-БГ и да ви насоча към албума в нея: http://www.mtb-bg.com/index.php/gallery/photos/bg-race-series-2018-awards.

Ако намерите несъответствия между касирането и снимките, те се дължат на това, че някои призьори не успяха да присъстват на церемонията, така че бяха заместени от свои съотборници или оставиха местата на почетната стълбичка празни.

За първи път в ендурото бяха наградени и участници в категория 50+. Такава не съществува в официалното класиране и в регламента на състезанията, но организаторите засвидетелстваха по този начин уважението си към няколко човека, които с нестихващо настървение карат в тази трудна дисциплина.

Във всички дисциплини бе проведено и т.нар. отборно класиране, т.е. за тимовете, които са събрали най-много точки през изминалия сезон.

Още снимки и коментари от събитието, особено от купонджийската му част след награждаването, можете да намерите (или по-скоро те да ви намерят) във Facebook. 🙂

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>