Петрич | Пътеката с жълтата маркировка

Благодарение на Николай Станоев (Ni Ki) и участието му в каранията на Biking Tours над Петрич, мога да ви представя на видео една от най-добрите пътеки, които са ми познати в България.

Става дума за една от пътеките над Петрич, маркирана с жълта туристическа маркировка, която започва по-надолу от хижа „Конгур “ (отклонява се от пътеката с червена маркировка, започваща от хижата) и се спуска до града. Конкретно във видеото карането започва от един завой на пътя от хижа „Беласица“ към хижа „Конгур“, в частта, в която пътят все още е асфалтов (макар и доста разбит), т.е. по принцип до тази точка може да се стигне и с МПС. За ниски автомобили не е препоръчително – ако сте с такъв, по-добре е да го ползвате само до разклона за хижа „Беласица“ и оттам да повъртите 1-2 км нагоре.

От същата точка започва и описанието на пътеката в сборната GPS следа за Беласица. Там ще намерите пътеката под името Track009, започваща в т.012.

Части от тази пътека бяха включени в етапи №2 и №3 на ендуро състезанието през 2017 г., но не цялата, защото има няколко участъка, които не са подходящи за състезателно каране. Затова пък ще се харесат на всеки, който обича по-технични и спънати елементи като тесни улеи с камъни и скали и остри серпентини. Не мислете обаче, че пътеката е изцяло такава – всъщност тя е изключително разнообразна и точно това ми харесва най-много в нея. Би трябвало да сте го видели и във видеото.

А освен всичко, видеото е снимано с новото Go Pro Hero 7 Black, т.е. можете да видите в реални условия (и на познат за някои терен) ефекта от стабилизацията HyperSmooth.

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>