Колодрум за футбол – обществено обсъждане

Велоеволюция може и да не са спортна федерация, но са доста вещи и бдителни в отношенията с общинската администрация, така че именно те забелязаха какво се готви за столичния колодрум –  тези планове иначе можеха да си останат напълно неизвестни за широката публика, докато не осъмнем с вече завършен обект. Затова копирам съобщението от събитието във Facebook, което има за цел да информира всички заинтересовани лица и организации, за да могат да се включат в обсъждането на 11 декември.


Столичният колодрум „Сердика“ е на път да се превърне в средище за футбол. В затревеното пространство в колодрума фирма ще изгради 3 игрища и ще постави фургони. Игрищата ще бъдат оградени с високи огради, а коментаторската кула ще бъде преместена.

За тези намерения се разбра от насрочено обществено обсъждане за издаване на виза за проектиране на игрищата.

Подробности за обсъждането и схема на бъдещите игрища за футбол можете да намерите тук: goo.gl/LwMKHX.

Първата част от процедурата с представяне на документите вече е минала и едва след това Столична Община, Направление „Архитектура и градоустройство“, публикува съобщението и документите. Затова всеки желаещ да се запознае предварително, може да посети район Средец, стая 415, където арх. Елица Виткова е задължена да предостави информацията.

ВАЖНО: писмени становища с препоръки, съгласие, несъгласие с намерението за изграждане на игрища за мини футбол, трябва да се адресират до кмета на р-н Средец, Мария Ачкова до 7 декември на [email protected] или в деловодството на ул. „Леге“ №6.

Всеки загрижен за съдбата на колодрума и за възможността да бъде пълноценно използван за колоездене, нека участва в общественото обсъждане на 11 декември (вторник) от 18.15 ч. в заседателната зала на район Средец, ул. „Леге“ № 6, ет.2.
Поканете приятели в събитието, тагвайте любимите си колоездачни клубове и колоездачите, чиито спортни успехи подкрепяте. Нека всички заинтересовани разберат навреме за промените в колодрум Сердика!

https://web.facebook.com/events/572575969879292/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>