Blue Rock Enduro Weekend vol.2 | Сливен, 24-25 ноември 2018

Зимата идва, но пътеките над Сливен ни зоват отново! Условията за каране в Сливенския Балкан са подходящи почти целогодишно благодарение на южното изложение на склоновете и неголямата надморска височина.

Ще бъдем отново в компанията на момчетата от местния BLUE Rock – Mountain Bike Club Sliven , които от известно време полагат усилия за развиването на мрежа от пътеки в района.

Планът е да караме по общо 7 пътеки с дължина от 3 до 7 км. Пътеките са със средно до високо ниво на трудност, с добра доза скални участъци. Карането включва транспорт от София и извозвания до началото на пътеките. Ще нощуваме в града, а вечерта ще посетим бар Н’дей Бара Тангра където ще се насладим на местната крафт бира на Сливенската занаятчийска Пивоварна „Трима и Двама“ :). Мероприятието има и добра кауза – част от таксата за участие ще бъде дарена на местното ‘trail crew’ от клуб Blue Rock, за да подпомогне развитието и поддръжката на пътеките!

Програма

24 ноември
7:00 – Отпътуване от ст. „Васил Левски“.
10:30 – 17:00 Каране по 3-4 от пътеките над града.

25 ноември
10:00 – 16:00 Ще повторим няколко от пътеките от предния ден и ще караме по още 2-3 нови.
20:00 – 21:00 Пристигане в София

Такса за участие: 140 лв.

Включва: нощувка в хотел или къща за гости в двойна или тройна стая, транспорт София-Сливен-София, ползване на специализирано ремарке за велосипедите, извозване до началото на пътеките, шофьор, водач.
Не включва: храна, напитки, застраховка.

Минимален брой участници: 6 души

!ВАЖНО!
За записване – https://goo.gl/forms/5jbLuihrkbj6bWp43

!В случай на неблагоприятна метеорологична прогноза, събитието може да бъде отменено.

– За да се насладите на пътеките, е нужно да имате опит в спускане по трасета, включващи технични, скалисти и стръмни участъци. 
– Задължителна екипировка: изправен велосипед, каска, наколенки.
– Препоръчително е да разполагате с планинска застраховка.
– За повече подробности: [email protected] или 0898419414

Реклама