Ендуро Гарванец 2018 | Избрани десет от Милен Методиев

Ако сте погледнали днешната Снимка на деня, вече знаете, че Милен Методиев е един от хората, които бяха така добри да се включат в Ендуро Гарванец с фотоапарати и камери край пътеките, за да запечатат за всеки от участниците някоя героична (или пък леко изкривена) стойка по техничните линии през камъни, улеи и шума. Може би вече сте разгледали и останалите снимки на Милен във Facebook, но ако не сте, може да започнете с тази малка, но съдържателна селекция:

Първият етап бе от по-лесните, доколкото може да се използва това определение за пътека с такива серпентини и настилка от чакъл… Това спускане ни предложи и първите дивни гледки, стига човек да вдигне поглед от тясната и ронлива пътека пред гумата му.

Вторият етап доста ни поизпоти – най-вече заради липсата на сцепление по препечения и пресъхнал от слънцето склон, където пътеката преминаваше от улеи в стъпаловидни скали и обратно.

И тук имаше гледки, но май на никого не му беше до тях. 🙂

Реклама

Красиво започна и третият етап. Скоро обаче красотата му стана подходяща най-вече за къртачи в каменоломна – сигурен съм, че и те намират своята естетика някъде, някога…

А за тези, на които изпитанията по третия етап не бяха достатъчни, имаше и бонус – докторското трасе си остава едно от най-трудните, които съм карал, но за някои (по-смели и добре каращи) то се оказа и едно от най-забавните!

Вторият ден започна с нова за повечето участници пътека, наречена „Корените“. Не че имаше чак толкова от тях по нея, но на фона на останалите скали, камънаци и сипеи, тази си беше направо мека горска превъзходна!

А за финал отново камъни, при това толкова криви и на места хлъзгави, че повечето от нас бая побутаха… Но всичко е точно! 🙂


Снимки: Милен Методиев; Текст: Любомир Ботушаров


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>