45 доброволци почистиха и маркираха пътеките по рида Алабак

Ако името Алабак не ви говори нищо, може би все пак сте чували за великолепните пътеки над Варвара и Велинград. Те са все в рамките на този голям рид и напоследък стават все по-предпочитани за каране, особено през пролетта и есента.

Един район обаче няма как да стане хубав само с каране, трябва и здрава работа. И точно в тази насока имаме хем добра новина, хем отличен пример от изминалия уикенд (20-21 октомври 2018 г.) – 45 доброволци се включиха в (поредната) организирана акция за почистване и маркиране на многобройните туристически (подходящи и за планинско колоездене) пътеки в тази част на Родопите.

Ето и кратък цитат от „официалното“ съобщение, както и няколко снимки, направени от участниците в акцията:

Тазгодишната масова акция по чистене и маркиране премина променливо.. или по-скоро времето беше такова, но за сметка на това бяхме много и свършихме много работа. 🙂 Вече почти всички маршрути по Алабак са с подновена маркировка и почистени. След 3 години действия в района пътеките вече са в чудесно състояние. Благодарим на всички 45 приятели, които се включиха през уикенда! 

Мероприятието се осъществи благодарение на сдружение „Байкария“, инициатива „Алабак“ и Spa Hotel Devi Velingrad, които ни подслониха.

Маршрутите в района вече може да разгледате и на уеб сайта ни – https://alabak.info .

Реклама