Пътеката от Гела към Широка лъка със Стоян Върбанов

Когато живееш в Смолян, какъвто е случаят с един от най-бързите карачи в дисциплините спускане и ендуро – Стоян Върбанов, в радиус до 50 км имаш на разположение някои от най-добрите и разнообразни пътеки и трасета в България.

Пътеката от следващото видео не за пръв път влиза на страниците на МТБ-БГ. Аз лично я карах за първи път през 2016 г. по време на десетата, юбилейна Перпендикулярна вселена. Така че за GPS следа мога да препратя към файла от нея, ден пети, но я бях извадил и отделно по повод на един друг видеоклип, в който се вижда, че тогава началото ѝ беше малко по-различно. 

Както и да е, през лятото на 2018 г. отново карах по нея като част от програмата на обучителния лагер с Biking Tours в Пампорово и се убедих, че е все така трудна, технична и хубава, даже е поизровена на места от мотори, вода или двете заедно, така че трябва да се кара с повишено внимание след средата. Но във всички случаи това е пътека, която всеки любител на АМ/ендуро карането трябва да пробва, рано или късно. И като се има предвид съдбата на много пътеки в България, по-добре не отлагайте твърде много! 😉

А сега, видео!

Реклама