Biking Tours | Ендуро уикенд в Западни Родопи – 20-21 октомври

За пореден път тази година Biking Tours ви канят в най-западната част на Родопите. Този път акцентът ще е върху максимален брой спускания по разнообразните и технични пътеки в околностите на Бунцево, Якоруда и Орцево.

ПРОГРАМА

Пътуваме организирано от София до с. Аврамово.

Ден 1, 20.10.2018 г. | Аврамово- Бунцево- Якоруда

В 10:30 ч. ще тръгнем на преход, за да се насладим на красиви местности, реки, поляни и най-уникалните гледки в района. Изкачваме се по горски път до Велийшкото билото над Орцево и се отправяме към с.Бунцево. Достигаме селото по горски път и предизвикателни горски и фрирайд пътеки. Правим обедна почивка в рибарника под селото, след което следва страхотно спускане към град Якоруда по изключително приятни и технични пътеки. В следобедните часове правим между 2 и 4 трансфера до Бунцево, за да направим още няколко шеметни спускания към Якоруда. В края на деня се отправяме към хотел Хелиер, където оставаме за нощувка и минерален басейн.

Днешното каране има и въртене – около 17 км по черни пътища.

Терен: Черни пътища и пътеки, някои от тях технични!
Вода по маршрута има.

Залагаме на предизвикателни и интересни спускания в следобедните часове с по-агресивно каране и трансфери.

Реклама

Ден 2, 21.10.2018 г.

През втория ден карането ще е по родопските пътеки от Орцево, до което ще стигнем с трансфер. Ще загреем с кратко изкачване до билото и след това ще караме нагоре-надолу по него до вр. Бабяшка чука (около 7 км). От този връх се разкриват панорами гледки към три планини – Пирин, Рила и Родопите. Когато се нагледаме и отпочинем, ще се спуснем по много технична и разнообразна пътека до село Бабяк.

В Бабяк ще отделим време за кафе и почивка и ще направим кратък трансфер до билото над с. Кузьово. Караме няколко километра по широк черен път и се спускаме по страхотна пътека към с. Лютово. Пътеката е интересна – в първата си част се характеризира със стръмни участъци и буйна растителност, а втората част става по-отворена и бърза и е от типа “flow“. Препускайки по тази интересна пътека, излизаме на основния асфалтов път за Орцево, който пресичаме и се гмуркаме в друга пътека, само че нагоре. На повечето места тя е караема и доста приятна.

Крайната цел е трета интересна пътека над с. Краище. Тя е основно моторджийска, т.е. на някои места е стръмна, на други бърза, а на трети изровена. Спускаме се с пълна сила по нея и на място преценяваме дали има време, желание и сили да направим още някой трансфер с бус и платформа.

Очаквано време за изминаване 4-6 ч.
Терен: черен път, технични горски пътеки, ендуро пътеки. 
Вода в днешния ден има в с. Бабяк, Лютово и на финала в Краище.
––––––––––––––––––––––––––––––
Нощувка: 
Ще спим в гр. Якоруд – хотел „Хелиер“ в стаи двойки на цена от 25 лв./ на легло с включена закуска и ползване на басейн. 
––––––––––––––––––––––––––––––
Организационната такса за събитието е 90 лв. и включва водач/и, застраховка злополука!

Транспорт от София до изходната точка на маршрута (с. Аврамово) и обратно, съпътстващ транспорт, както и трансфери за хора и велосипеди, се плаща допълнително 20 лв. на човек с велосипед. Транспортът ще тръгне в 7:00 ч. на 20.10.2018 г. от паркинга пред нац. стадион „В. Левски“, София.

Може да се включите и от с.Аврамово в този маршрут, като предварително заявите това. В този случай организационната такса е 90 лв.
––––––––––––––––––––––––––––––
Записването става на e-mail: [email protected] или на тел. 0888881245 – Нено Делирадев.
Краен срок за записване 18.10.2018 г. или до запълване на групата.
Изисква се капаро в размер на 50 лв., което може да внесете по сметка:
Сдружение Байкинг Турс, 
ЕИК 176964276 
BG77STSA93000023219049
STSABGSF

Внимание:
Групата ще бъде ограничена !!! Това каране не е подходящо за начинаещи и хора със слаба физическа подготовка!
Това каране цели повече спускания и изисква добра физическа подготовка и по-добри (поне средни) умения по планинско колоездене. 

Определи нивото си сам с MTB-BG.COM
http://www.mtb-bg.com/index.php/special/tips/4294-tips-2016-mtb-bg-bikeschool-level-test

Очакваме Ви!

https://www.facebook.com/events/192860414964070/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>