Ориентиране с мобилни телефони Белоградчик-Княжевац

От 5 до 7 октомври, на територията на България и Сърбия, между Белоградчик и Княжевац, ще се проведе едно нестандартно събитие, което в основата си е ориентиране, във варианти с тичане или с маунтин байк. Ето подробностите за нея:

Една изключителна селекция на най-красивите скали около Белоградчик чакат да ги откриеш! Пеша или на колело! Велосипедистите ще се насладят в огромна степен на великолепното Rocks ‘N Roll трасе, изчистено от досадни шипки, къпини и друг тръняк, с включени няколко безценни обекта за посещение. Пешаците ще открият приказния свят на Маркашница или поне ще се докоснат до Богинята майка или най-малкото ще направят едно кръгче около крепостта.
Запишете се на [email protected]. Тел: 0887 222 883.

Ориентиране с мобилни телефони е трансгранично събитие, което ще се проведе на 6-7 октомври 2018 в района на Белоградчик, България сред красивите Белоградчишки скали и в района на Стара Планина и Бабин Зуб, област Княжевац в рамките на проект AD-Vision, No. CB007.1.12.084, финансиран от ЕС чрез Интеррег-IPA CBC България – Сърбия.

Участниците в събитието ще използват мобилното приложение AD-VISION Orienteering Competition, което ще бъде достъпно през Google Play Store един ден преди събитието. Участниците могат да изберат между каране на планински велосипед или ходене пеша/бягане в 3 нива на трудност за всеки от двата етапа /в Белоградчик и Княжевац/.
Когато участникът пристигне на мястото на старта, приложението ще му позволи за започне състезанието. Тогава ще се появи първата цел като точка на картата на приложението, която трябва да бъде достигната. Когато тази точка бъде достигната в радиус от 20 метра, ще се появи следващата цел и така до края на трасето. Участниците могат да избират сами пътя между точките, а приложението ще измерва времето, за което преминават от точка до точка.
Пешеходните маршрути имат приблизителна дължина между 3 и 15 км, докато маршрутите за планинско колоездене са дълги между 10 и 25 км.
Събитието няма да има състезателен характер, но всеки участник ще има информация за времето, за което е завършил етапа. Основната цел на събитието е да позволи на участниците да се насладят да красивите гледки по пътя, да снимат и да прекарат страхотно времето си сред природата. Независимо от това, всеки участник трябва да финишира до 17:00 ч, за да може участието му да се счита за успешно!

Реклама

Такса за участие: няма такси за участие!

Първите 50 участници от България и първите 50 участници от Сърбия, които се запишат за събитието на имейл на [email protected] /за участниците от България/ и [email protected] /за сръбските участници/, ще получат БЕЗПЛАТНО настаняване за 2 нощувки – на 5 и 6 октомври, както и кетъринг по време на събитието и транспорт с автобус от Белоградчик до Княжевац и обратно. 

Всеки участник трябва да изтегли и да се регистрира в мобилното приложение AD-VISION Orienteering Competition, като направи избора си между участие пеша или с колело и избере нивото на трудност за всеки от двата етапа. 
Всички участници трябва да имат мобилни телефони с инсталирано приложение AD-VISION Orienteering Competition и да се регистрират чрез него преди събитието. Участниците с планински велосипеди трябва да носят задължително ръкавици и каска.
Всички участници трябва да подпишат декларация преди началото на събитието, поемайки отговорност за евентуални инциденти и наранявания, който могат да се случат по време на състезанието. Участници под 18 години се допускат до участие само с писменото съгласие на техните родители или настойници. Препоръчваме участниците да си направят валидна медицинска застраховка.
Всеки участник трябва да финишира до 17:00 ч, за да завърши успешно.

https://web.facebook.com/events/471565123356518/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>