Новият Trek Remedy 2019

Remedy e един от най-популярните модели на Trek и има защо! Дали ще го наречете АМ или ендуро байк, Remedy може да се справи с всичко – и с дългите изкачвания, и с всякакви спускания. Леката рамка, модерната геометрия и окачването с ход 150 мм се грижат за това! Ако не вярвате, следващият видеоклип има за цел да ви убеди в това:

За 2019 г. този модел е изцяло обновен. На пръв поглед може и да не ви се тори много различен, отчасти заради приликата с модели като Slash и Fuel EX, а може би и защото за последно бе ревизиран през 2016 г., което не е толкова отдавна. Затова набързо и накратко ще обобщя какво е новото при него:

– Колелата остават с размер 27.5, но са „обути“ с по-големи гуми – 2.6 инча широчина, като не е проблем да сложите и 2.8, ако желаете.

– Окачването отзад е със 150 мм ход и запазва конструкцията с концентрична задна става ABP (Activve Brakeing Pivot), но задният амортисьор (който използва усъвършенстваната система за амортизация RE:aktiv) вече не е закачен към движещия се вътрешен край на стойките на веригата, т.е. и при този модел Trek изоставят технологията Full Floater. Затова пък новите метрични шокове, използвани от компанията, са с т.нар. палцов захват. Отпред вилката е със 160 мм ход.

– Както може да се очаква, топ-моделите са с карбонова рамка, от която Trek са успяли да спестят около 100 грама спрямо предходното поколение. Не е много, но по-добре без тях, нали? В каталога има и модели с алуминиева рамка.

– Има леки промени и в геометрията – челният ъгъл е намалял още повече до 65.5° при по-ниската позиция (чрез обръщаема вложка при кобилицата можете да промените някои от параметрите на геометрията, т.е. да увеличите челния ъгъл с половин градус и височината на средното движение с няколко мм), а пък ъгълът на седалковата тръба леко се е увеличил.

Всичко това прави новия Remedy много сходен със Slash, който има почти същите пропорции и ъгли на геометрията и ход на окачването, само че е с по-големи 29-цолови колела. Това може би улеснява избора за хората, които имат предпочитания към единия или другия размер колела.

Новата линия Remedy можете да разгледат в сайта на Trek: https://www.trekbikes.com/

Реклама

Етикети: ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>