Витоша приема втория кръг от Българските ендуро серии през уикенда

На 11-12 август едно от най-трудните и интересни събития в „домашната“ планина на софиянци се завръща за четвърта поредна година. Home Mountain Enduro е част от календара на Столична община и се провежда с подкрепата на фондация „София 2018 – Европейска столица на спорта“.

Събитието ще предизвика някой от най-добрите планински колоездачи в България и региона в оспорвана надпревара по стръмните и каменисти пътеки на Витоша. Съботният ден е отреден за тренировка и запознаване в трасетата, а в неделя ще бъдат финалите.

Организаторите подготвят 4 специални отсечки с обща дължина от близо 20 км, по които ще бъде засичано времето на всеки един състезател индивидуално, а победители в отделните категории ще бъдат тези с най-добро общо време.

Състезателните етапи ще обиколят почти цяла Витоша, като ще преминат през Драгалевци, Голи връх, Бояна, Бистрица и Платото, а състезателите ще бъдат изправени пред много разнообразен терен и различни препятствия като стръмни скоростни отсечки, корени и камъни.

Друго условие, което допълнително ще затрудни участниците в състезанието е това, че всеки един състезател ще трябва да се придвижва на самоход от финала към старта на всеки един от етапите. Това прави ендуро дисциплината една от най-трудните, защото изисква много комплексни умения.

Реклама

До момента за участие са се записали над 80 човека от цяла България, както и няколко участника от Франция, Турция и Гърция. Предварителната онлайн регистрация все още е активна и всеки, който иска да изпробва уменията си, може да се запише на www.conceptcreative.org/hme

Всеки, който иска да наблюдава атрактивната надпревара, може да го направи свободно покрай трасетата,  а организаторите молят всички туристи, които ще прекарат неделния ден на Витоша, да проявят разбиране и да се съобразят със състезанието и колоездачите. Всеки е добре дошъл и във финалната зона на сцената в Бояна, където към 15:00 ще може да приветства финалистите и да се възползва от допълнителните активности на място.

Home Mountain Enduro 2018 се провежда с подкрепата на фондация „София 2018 – Европейска столица на спорта“, Ред Бул България, Витоша ски, RooBar, DoppelHerz, Магазини „Стената“ и други.

За повече информация следете и събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/141759893164094/.