Biking Tours | MTB ваканция Dolomiti Supersummer

Приятели и почитатели на планинското колоездене, имаме удоволствието да ви поканим на втората за този сезон байк ваканция в най-живописния район на Доломитите Alta Badia (Италия, Южен Тирол). Освен с красивите си гледки и чиста природа, това място е рай за планинското колоездене. В района има стотици километри добре маркирани ендуро трасета! А ние ще ви заведем на точните такива.

За да се насладим по-добре на страхотните гледки, ще отседнем за 7 нощувки в къмпинг Colfosco, намиращ се в непосредствена близост до благозвучното населено място Corvara. Ваканцията е с планирано 6 дневно каране основно по ендуро пътеки.

Програма:

Ден 0 
Пътуване, настаняване и запознаване на участниците с района.

Ден 1
През днешния ден ще караме ендуро трасетата над Colfosco, без да се налага да ставаме рано! Ще загреем и ще ви покажем техники за преминаване не различни по трудност серпентини и скокове. Ще се насладим на вълнуващи и дълги спускания, както и на феноменален пъмп парк. 

Ден 2 
Ще тръгнем по-рано (8:30 ч.), за да направим обиколката на планината Sella, където е изпълнено с разнообразни терени и уникално красиви гледки. Няколко по-агресивни пътеки, които включва обиколката, ще ги спуснем по два пъти!
http://www.altabadia.org/en/summer-holidays/cycling/sella-ronda-with-a-mountain-bike.html

Ден 3 
Караме на Kronplatz, курортът е малко по-отдалечен, затова ще направим трансфер до там. Мястото е уникално и отново ще се насладим на много приятни и изпълнени с множество виражи и скокове пътеки. Както и на много интересно и не много трудно DH трасе.

Ден 4 
Ще караме над Arabba и Canazei, две знаменити населени места, през които минава Giro-тo, изпълнени със световни ендуро пътеки, както и едно от най-трудните в района трасета Electrik Line 🙂 На него колелата не винаги финишират здрави.

Ден 5 
Ще покараме по пътеките на Val Gardena.

Ден 6 
В последния от дните ще се съобразим с желанията на групата и ще караме в курорта, който най-много Ви допадне като терен.

Ден 7
Отпътуване

Реклама

Пътуване:
Тръгваме на 24.08.2018 г. около 12-01 ч. през нощта от София. Пристигането и настаняването в къмпинга ще е на 25.08.2018 г. в следобедните часове до 20:30 ч.

Отпътуването за България ще бъде на 01.09.2018 г. около 10 ч., а пристигането в София се очаква да бъде 02.09.2018 г. рано сутринта.
––––––––––––––––––––––––––––––
ОРГАНИЗАЦИОННА ТАКСА

Организационната такса е 200 евро на човек и включва: Организация, Инструктор/Водач, застраховка злополука и трансфери, когато се налага.
––––––––––––––––––––––––––––––
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТАКСИ (РАЗХОДИ)

Нощувки:
Цената за седем нощувки, с туристическата такса на палатка според големината на палатката и броя настаняване е на стойност от 16 до 20 Евро на човек/вечер.
http://www.campingcolfosco.org/index.php?page_id=1062&lang_id=3
Имаме и резервация за четириместно бунгало, което е на цена от 26 Евро на човек/на вечер. Бунгалото е оборудвано с хладилник и котлон, както и маса, столове и шкафове. Бунгалото няма собствен санитарен възел и се ползват общите на къмпинга, които са чисти и много близо до бунгалата.
––––––––––––––––––––––––––––––
Лифт карта:
Лифт карта за целия район Доломити супер 5 от 7 дни е на стойност 143 Евро.
http://www.altabadia.org/en/summer-holidays/trekking-hiking/summer-lift-pass.html
––––––––––––––––––––––––––––––-
Транспорт:
Цената на транспорта е 150 евро на човек и включва: Транспортиране на хора и велосипеди от София до Италия (Алта Бадия) и обратно с включени магистрални такси и гориво.
––––––––––––––––––––––––––––––-
Храна:
Храним се на къмпинга и в местни ресторант-пицарии. Кой където пожелае.
––––––––––––––––––––––––––––––-
ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ И ЕКИПИРОВКАТА

– Добра физическа подготовка и опит в планинското колоездене.
– Планински велосипед в отлично техническо състояние! 
– резервно ухо за рамката 
– Резервни накладки (няколко чифта) 🙂
– Каска. 
– Минимум 2 бр. резервни гуми и един, два комплекта лепенки.
– Помпа и многофункционален инструмент за велосипед
– Раница (за преходите) – малка и удобна, задължително с дъждобран
– Ръкавици за байк
– Бутилка за вода и/или camelback 
– спален чувал – добре е да имате! (нощите са студени на 1600 м н.в. дори август)
– челник

Условия за участие:
Трябва да изпратите e-mail: с три имена на латиница по лична карта и номер на лична карта. Както и тел. за обратна връзка на [email protected]; 0888881245 – Нено Делирадев
Потвърждението на вашата заявка става, след като заплатите капаро в размер на 150 Евро в брой или по банков път не по късно от 22.08.2018 г.

Сдружение Байкинг Турс, 
ЕИК 176964276 
BG77STSA93000023219049
STSABGSF
Банка ДСК

Групата ще бъде ограничена до 8 бр. участници!!

https://www.facebook.com/events/396586694201420/