Световни ендуро серии 2018 | 5 кръг | Ла Тюил, Италия

Сам Хил продължи победната си серия през сезон 2018 и в петия кръг от Световните ендуро серии, който се проведе на 21-22 юли в Ла Тюил, Италия – място, което е известно с великолепните си пътеки и величествени алпийски пейзажи, включващи и най-високия връх в Алпите – Мон Блан.

При жените вече сме свикнали с доминацията на Сесил Раванел (Commencal Vallnord), така че нейната победа в никакъв случай не е изненада, нито пък второто място на Изабеу Кордурие. Третият етап за дамите бе отменен заради тежко падане при мъжете, което наложи затваряне на трасето, за да може пострадалият да бъде изнесен.

Продължава и изключително силното представяне на Мартин Мейс (GT Factory Racing), който отново завърши на втора позиция, само с 13 секунди изоставане спрямо Хил и с три етапни победи от общо седем етапа. По този начин и двамата добавиха ценни точки за временното класиране, където Сам води с 2380 т., а Маес се придвижи на трета позиция. Между двамата е Дамиен Отон с 1910 т.

Реклама

При жените ситуацията в средата на сезона е ясна, така че си струва да отбележим по-скоро третото място на Инес Тома, което засега я прави претендент за третата позиция в сериите наред с Кати Уинтън – само 10 т. делят двете състезателки във временното класиране.

Подробен видеорепортаж от събитието можете да гледате тук: https://www.youtube.com/watch?v=b9rtaMG0Ino.


Джес Меламед се завърна след контузия директно на четвърто място, така че със сигурност има какво още да покаже до края на сезона.


Кати Уинтън завърши първия етап на 12 място и това я постави в догонваща позиция в останалата част от състезанието. В крайна сметка състезателката на Trek успя да завърши петия кръг с пето място и все още държи третото във временното класиране.


Изабеу Кордурие


Не, не е Сам Хил! Неговият по-млад съотборник Елиът Хийп също започна добре, но въпреки четирите етапни победи завърши втори в категорията до 21 г., отстъпвайки пред Теотим Трабак (на снимката долу).


Силен уикенд и за Еди Мастърс, който завърши трети при мъжете и се очертава като един от малкото конкуренти на Сам Хил и Мартин Маес през този сезон.


В EWS има и някои силни „частни“ състезатели. Младият Юн Дино от Франция няма професионален отбор зад гърба си, но предвид седмата позиция в класирането, която зае, това положение едва ли ще се запази дълго. 🙂


Photos: Kate Ball, http://www.enduroworldseries.com/