Поставeте основата на своя ХС велосипед с рамка от Scott България

Ако обичате крос-кънтри карането, независимо дали в състезателен или любителски/туристически вариант, едва ли е необходимо да ви представяме марката Scott. Швейцарският производител винаги е бил сред лидерите при този тип велосипеди, разработвайки модели с най-новите технологии и с „неприлично“ ниско тегло. Неведнъж техните рамки са били най-леки в класа си, а състезатели като световния шампион Нино Шуртер непрекъснато демонстрират възможностите им, включително и по отношение на здравина и издръжливост при спусканията. Затова, ако човек реши да сглоби ХС велосипед изцяло по свой вкус, избирайки част по част, логично е да постави основите на такъв градеж именно с рамка Scott и сега вносителите на марката за България имат две отлични предложения в тази насока.

Scott Spark RC 700 World Cup 27,5 + Вилка FOX

Ако предпочитате велосипед с двойно окачване и с 27.5-цолови колела, този комплект от карбонова рамка Spark и вилка FOX е отличен „стартов пакет“ на цена, за която обикновено не се продава дори само рамката. Става дума за актуалното поколение Spark, каквото го представихме през 2017 г., т.е. с всички модерни технологии, включително проходна ос Boost 148×12 мм, „метричен“ заден амортисьор с палцово захващане, средно движение ВВ92, вътрешно окабеляване и т.н. Рамката е оптимизирана за скоростни системи с един венец отпред.

По отношение на карбона опитът на Scott се простира десетилетия назад и благодарение на това съвременните им рамки, използващи технологии като IMP (Integrated Molding Process) и материали като Carbon HMX (high-modulus extreme), са изключително леки, здрави и корави. Ако ви е интересно, можете да научите повече за производството им от този видеоклип:

Една от причините рамката и вилката да се продават в комплект е системата TwinLoc, при която с една команда от кормилото променяте едновременно настройките и в двата края на окачването. Разполагате с три режима:
– напълно отключен, който обикновено се ползва за спускане;
– Traction Control, при който ходът на задницата намалява от 100 на 70 мм и сгъването се втвърдява, но все пак шокът Fox Nude остава активен, както и вилката, която също преминава към „платформа“;
– напълно заключен, при който на практика разполагате с твърдак за максимална ефективност при каране по асфалт или гладки настилки.

Освен вилка, в комплекта са включени чашки и лапа.

3590.00 лв. от Scott България


Scott Scale 700 SL 27.5″

Scale e истинско мерило за качество в своя клас. Той винаги е бил един от моделите, които задават тенденциите в сегмента на ХС твърдаците. Затова дори тази рамка, която е от предходното поколение и благодарение на това цената ѝ е по-достъпна, е „по-напред с материала“ (буквално и преносно), отколкото някои рамки със стикер 2018 от други производители.

За да не сме голословни, под буквално имаме предвид, че тя използва същите технологии за производство и усъвършенствани карбонови платове, същото прецизно проектиране и богат опит, които вече видяхте в горния видеоклип. Карбонови рамки се намират под път и над път, но това не означава че всички са качествени – някои и в момента не могат да постигнат нивото, което за Scott е стандарт от години, просто защото постигането му е скъпо и изисква много повече ресурси, а не само евтина работна ръка. Преценете сами – представената тук рамка тежи 950 грама и е способна да издържи каране на най-високо ниво в Световната купа. Не всяка карбонова рамка може да се похвали с това!

В преносен смисъл „по-напред с материала“ ще рече, геометрията и детайлите по рамката са на ниво, до което също не всеки друг е достигнал. Scott бяха едни от първите, които намалиха челния ъгъл дори на състезателните си ХС велосипеди до 69° и намалиха дължината на лапата, за да осигурят повече контрол и по-добро поведение при спусканията.

Отзад рамката е с проходна ос 142х12 мм, която увеличава коравината. Вътрешният път за жилата, конусовидното чело и Post Mount накрайниците за задна спирачка също са неща, по които рамката не отстъпва на никоя друга в този клас.

Комплектът включва още чашки, лапа и кол за седалка, като последните две също са карбонови. Освен това комплектът се предлага и в още един цвят, показан на горната снимка.

1359.00 лв. от Scott България

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>