„Снимка на седмицата“ става „Снимка на деня“

Изненадах ли ви? Надявам се да е така! 🙂

Някой може би ще си помисли, че потокът от снимки към МТБ-БГ се е увеличил толкова, че се чудя какво да ги правя… Кой знае, може и да стане някой ден, но сега историята е съвсем друга. Причината за тази промяна е, че искам в някаква степен да променя фокуса и предназначението на тази рубрика.

Досега нейната единствена функция бе да представя хубави снимки, приоритетно от България (с много редки изключения) и понякога обвързани с конкретно събитие или с друга статия, публикувана в сайта.

Част от тези неща ще се запазят и при новото превъплъщение на рубриката, но в нея вече ще публикувам повече снимки от чужбина (когато имам достъп до такива с авторски права) и много по-често Снимката на деня ще е свързана с някой друг материал в МТБ-БГ – репортаж, маршрут, галерия, нов продукт. Понякога дори ще поглеждаме назад към архивите, за да си припомним нещо значимо от тях.

Надявам се също така в бъдеще рубриката да започне да играе ролята на място, в което външни автори, предоставяйки своя снимка за нея, да насочват вниманието към свои албуми от състезания или други събития. Рубриката ще е отворена и за търговци/спонсори, които да популяризират чрез хубави снимки, върху които имат авторски права, един или друг аспект от дейността си. С други думи, ще се стремя да я развивам не само с мои снимки, но и с други качествени фотографии на принципа на взаимната изгода (съдържание срещу популяризиране).

Излишно е да казвам, че и всеки читател на МТБ-БГ е добре дошъл да споделя хубави снимки, направени от него, в тази рубрика. Ако желаете да изпратите ваши снимки за публикуване в MTB-BG.com, свържете се с нас на [email protected] или използвайте някой от начините, описани в тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/mtb-bg/4647-mtb-bg-contributors.

Както и досега, ще намирате Снимката на деня на началната страница, в дясната колона под големия банер и над Търговските съобщения. Снимките в хронологичен ред ще са достъпни и от главното меню -> раздел Галерия -> Снимка на деня.

Започваме от днес, пък да видим как ще потръгне…

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>