Световни ендуро серии 2018 | 4 кръг | Австрия/Словения

Четвъртият кръг от Световните ендуро серии бе интересен с много неща, а за нас и с българското участие на Иван Колев (Bike Center), който завърши на 123 място, но може би най-много с това, че състезанието се проведена територията на две съседни държави – Австрия и Словения.


Шестте етапа бяха разпределени по равно от двете страни на границата, а пътеките бяха добре размекнати от дъжда, така че хлъзгавите корени и страничните наклони дебнеха състезателите зад всеки завой. При това още в първия етап участниците разбраха, че това състезание ще е много трудно физически. А след втория някои вече говореха, че това си е истинско мъчение и оцеляване!

В такива условия Сам Хил не за пръв път показва на какво е способен. Австралиецът завърши на шеста позиция в първия етап, но след това явно калибрира карането си и във втория вече имаше добра преднина спрямо Мартин Мейс, който се очерта като основният му съперник в този старт. До края на състезанието двамата си размениха по още две етапни победи, но в крайна сметка общото време на Хил бе с 10 секунди по-добро от това на белгиеца.

При жените Сесил Раванел отново нямаше конкуренция, макар че в един от етапите все пак отстъпи пред Изабеу Кордурие. Преднината ѝ след шестте етапа обаче бе значителна.

В това състезание видяхме и един от най-интересните трансфери, включващ километри каране в тунелите на старите рудници, с които е известен районът и които са запазени и до наши дни.

Реклама

Във временното класиране Сам Хил води при мъжете с преднина от над 300 точки, което е доста добър актив в средата на сезона. След него е Робин Уолнър, който е една от изненадите през този сезон и демонстрира завидно постоянство, макар още да не е постигнал победа. Сесил Раванел също стои уверено на върха при дамите, но зад нея става все по-интересно, макар че засега Изабеу Кордурие държи стабилно втората позиция.

Подробен видеорепортаж можете да гледате тук: https://www.youtube.com/watch?v=VlcXniJgBjM.


Дамиен Отон завърши на шесто място, но във временното класиране е трети.


Изабеу Кордурие имаше затруднения през първия ден, но все пак успя да си подсигури второто място.


Робин Уолнър засега стои в сянката на фаворитите, но добрите му класирания от началото на сезона го изстреляха на втора позиция във временното класиране.


Кейси Браун не е най-редовната участничка в Световните ендуро серии, но това не ѝ пречи да кара като за трето място.


Местният герой, словенецът Вид Першак, завърши на пето място. Бъдете сигурни, че това не се дължи само на добро познаване на пътеките. Першак е силен ендуро карач, един от лидерите в сериите SloEnduro.


Photos: Kate Ball, http://www.enduroworldseries.com/


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>