Nomad Team | Посрещане на пролетта в Средна гора с велосипеди

Пролетта дойде и всеки гледа да се възползва от нея – организатори на състезания, клубове, туроператори… Поредното предложение за каране идва от Номад Тийм и е за 21-22 април 2018 г.

Този път ще караме и изучаваме най-източния дял на Средна гора в района на х. „Свежен“. Ще се насладим още веднъж на спокойствието, което витае в тази планина, на пролетните картини, свежия горски дъх, ще разходим „кончетата”, ще изкараме една хубава вечер в хижата и ще се върнем заредени и отпочинали!

Потегляме в събота (21.04.18) в 7:30 ч. от паркинга пред Национален стадион „Васил Левски“, пристигаме след около два часа и половина в с. „Свежен“. Там ще оставим колата и ще поемем с велосипедите по черен път, отвеждащ ни до х. „Свежен“. Имаме недълго изкачване по черен път и след около 4,7 км с положителна денивелация около 300 м, пристигаме в хижата. Там ще се настаним, хапнем и оставим част от излишния ни багаж. След почивката в хижата яхваме велосипедите и поемаме по трасето. Следобеда ще продължим към м. Крамаркова джунгла и х. „Братан“, която е на около 10 км по билото на изток. Оттам следва полегато спускане по почвен път към шосето, по което ще караме на запад към с. Розовец. Оттам отново по черен път и шосе ще затворим кръга през с. Свежен и ще финишираме пред х. „Свежен“. Карането за деня е около 45 км с 1200 м изкачване. За тези, които се изморят, има резервен вариант да изчакат транспорта да ги вземе от с. Розовец. Следва вечер в номадски стил. 🙂

В неделя след закуска събираме багажа и напускаме уютната хижа. Ще направим друг маршрут, като от х. „Свежен“ ще потеглим в западна посока и през плетеница от черни пътища през местностите Белите камъни и Букова могила ще слезем до с. Домлян, минавайки покрай яз. Домлян. В селото ще направим кратка почивка за обяд, след което маршрутът ни продължава по шосе в посока към с. Свежен, през село Мраченик. Дистанцията за деня е около 45 км с + 1000 м. Привечер товарим велосипедите и се прибираме.

Реклама

Маршрутите са по черни пътища, пътеки и шосе. Сложността на пресечения терен в по-голямата си част е ниска до средна, като на места има пътеки с повишена трудност. Трасето е подходящо както за начинаещи планински колоездачи (но все пак за хора в добра физическа форма и опит в планинските преходи), така и за опитни колоездачи и любители на природните красоти.

Необходимо оборудване: планински велосипед в добро състояние, удобна раница 25-35 л, яке против дъжд и вятър, каска, велоръкавици, предпазни очила, велоклин с „памперс“, поларена блуза, фланелки от бързосъхнеща материя.

Ако нямате подходящ велосипед, каска и велоръкавици, може да наемете от нас на цени от 25-40 лв./ден в зависимост от класа на велосипеда.

Записвания на: [email protected] или на http://www.nomadteam.bg/contacts#sign-up с три имена, ЕГН (ако нямате застраховка), за кое събитие и на коя дата, с наш или собствен транспорт пътувате и искате ли велосипед под наем.

Цена: 110 лв./човек
Цена без транспорт: 100 лв./човек
Цената е валидна при група от минимум 7 човека.
* Цената включва: транспорт от София до с. Свежен и обратно, логистика в района, планинска застраховка, веловодач за двата дни.
* Цената не включва: нощувка в хижа Свежен (15-20 лв./легло в зависимост от категорията на стаята, като вариантите са два: туристическа спалня без санитарен възел в нея и двойни стаи със санитарен възел), храна, напитки и други лични разходи, наем на велосипед (25-40 лв./ден)

https://www.facebook.com/events/189520775150009/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>