Стивиан Гатев – представяне за сезон 2018

В България като че ли все още не сме свикнали отборите и състезателите по планинско колоездене да се представят за предстоящия сезон със своите цели, планове, спонсори, екипировка и т.н. Без съмнение това се дължи и на все още скромната ни състезателна сцена, може би и на липсата на традиции… но от правилото винаги има и изключения. 🙂

Стивиан Гатев е пример за постоянство, усърдие и постигане на заложените цели вследствие на това. Може би много от читателите не знаят или не помнят, но преди много години МТБ-БГ взе едно интервю с него – тогава Стиви беше още младеж. В интервюто Стиви сподели колкото на майтап, толкова и сериозно, че първата му цел е да стане най-добрия в България. Всеки може да прецени дали тя вече е изпълнена – не е наша работа да правим класации, но без съмнение в последните 2-3 години Стиви е незаобиколим (а често и недостижим) фактор във всяко състезание по спускане. Може би през 2011 г. Стиви все още не е мислел целенасочено за професионална кариера, но от 2017 г. може да се каже, че той е един от малцината състезатели по планинско колоездене, които карат на професионални начала, т.е. това е основното му занятие.

Всичко това няма как да се случи без спонсори. Затова, както подобава на един професионален спортист, Стиви и семейството му (които играят нелеката роля на поддържащ екип) обявиха в началото на годината всички партньори и поддръжници за сезон 2018. Ние можем само да му пожелаем успех!

Снимка: Александър Осенски

Двукратният национален шампион Стиви Гатев ще атакува сезон 2018, защитавайки честта на клуб RIDERS UNITED.

Kакто през последните две години, основен спонсор остава BIKE HOUSE. Те осигуряват екипировката и протекцията със съдействието на  O’Neal. Компонентите са Fire Eye и Azonic, а гумите Onza tires. Спирачната и скоростната системи са от Shimano MTB.

Машината, на която Стиви ще разчита да го изкачи напред в класациите, е SARACEN MYST с шок ARMA на Extreme Racing Shox, предоставен от вносителя на марката „Магазин за колела JESTER“. Пак те осигуряват и техническата поддръжка на байка.

Кондиционен треньор е самият  Юлиян Тодоров и физическата подготовка се провежда в „Залата на Юли“.

Брандирането на байка се осигурява от „СТИКЕРИ ЗА БАЙКОВЕ“.

Производителят на енергийни напитки Monster Energy ще окаже и тази година подкрепа на ниво ambassador.

Чорапите, красящи краката му, са на STINKY. Спортното облекло и кецове са любезно предоставени от магазини КОНТРАБАНДА.

Сред фирмите и организациите, оценили труда и успехите на Стиви Гатев, са и Община Севлиево и Идеал Стандарт – Видима.

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>